Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Свобода Daily: На продаж виставили перший лот малої приватизації


За словами Трубарова, у Фонді державного майна України зараз 749 об’єктів
За словами Трубарова, у Фонді державного майна України зараз 749 об’єктів

Перший лот малої приватизації виставили на продаж

Першим об’єктом малої приватизації, доступним для аукціону, став державний пакет акцій акціонерного товариства «Укрпапірпром». За даними виконувача обов’язків голови Фонду державного майна Віталія Трубарова, стартова ціна об’єкта – 12,3 мільйона гривень. Напередодні Фонд закінчив формувати перелік об’єктів в базі «Prozorro.Продажі». Всього там 749 потенційних лотів.

Завершення вступної кампанії

Вступна кампанія наближається до завершення: 26 липня збіг термін подачі електронних заяв на вступ до вищих навчальних закладів. Як і торік, всього вступники могли подати сім заяв. У МОН наголошують: порядок розгляду заяв визначатиме пріоритетність, яку для них визначили вступники, проте при виборі те, хто саме матиме право навчатись у конкретному виші, вирішальну роль відіграватиме конкурсний бал. У зв’язку з фінальною стадією вступної кампанії МОН публікує низку рекомендацій для вступників.

Лідер за кількістю поданих заяв цього року – Київський національний університет імені Тараса Шевченка
Лідер за кількістю поданих заяв цього року – Київський національний університет імені Тараса Шевченка

Кримінальна відповідальність за контрабанду лісу

Президент України Петро Порошенко ветував закон, який пропонує запровадити кримінальну відповідальність за незаконне перевезення необроблених лісоматеріалів через кордон. Крім того, документ передбачає кримінальну відповідальність до 12 років позбавлення волі за незаконне перевезення необроблених лісоматеріалів через кордон. Але не ці моменти стали причиною вето. Радіо Свобода з’ясовувало, що не так із законом та чи потрібен він взагалі.

Смертельні ДТП

Хвиля резонансних ДТП прокотилася Україною. Лише за один день жертвами дев’яти кривавих аварій стали 26 громадян – серед яких шестеро дітей та 8 іноземців. Ще 28 осіб, зокрема і четверо дітей, були серйозно травмовані. Одним з найгучніших став випадок, коли у Києві на бульварі Лесі Українки смертельних травм під колесами автомобіля «Хаммер» зазнала 10-річна дівчинка. Водій Кирило Островський заарештований. Та чи поменшало від цього смертельних ДТП в країні?

ДТП у Києві ввечері 24 липня
ДТП у Києві ввечері 24 липня

Про що ще варто знати:

Стіна із Росією

Український прикордонник Оксана Іванець прокладає свій шлях у Гоптівці уздовж двометрової зеленої металевої огорожі, увінчаної колючим лротом. Вона прямує до бункера розміром зі спальню. Його побудували з метою захисту від прямого удару 152-міліметрового артилерійського снаряда. Цей форпост був частиною першого сегмента амбітного оборонного плану вартістю у 520 мільйонів доларів. Тодішній прем’єр-міністр Арсеній Яценюк урочисто оголосив про нього на піку війни на сході України проти проросійських сепаратистів наприкінці літа 2014 року. Але пройшло чотири роки, та це не зовсім той вал, який планував уряд. Детальніше за лінком.

Північна частина українсько-російського кордону, липень 2018 року
Північна частина українсько-російського кордону, липень 2018 року

Нехай у Вас все йде за планом!

Ваше Радіо Свобода Daily

Радіо Свобода Daily – читайте все в одному мейлі! Усі важливі новини та ексклюзиви нашого сайту в одному листі. Надсилаємо щодня (окрім неділі) о 7-й ранку якраз до Вашого сніданку. Підписатись на розсилку можна тут.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG