В Україні почали діяти нові правила виробництва молока — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні почали діяти нові правила виробництва молока

Аграрний ринок
665
15 липня 2019 року набрав чинності наказ Міністерства аграрної політики та продовольства України “Про затвердження Вимог до безпеки і якості молока і молочних продуктів”.
Як повідомляє прес-служба Кабінету Міністрів, згідно з цим наказом, в Україні вводяться нові вимоги до безпеки і якості молока і молочних продуктів, які будуть стимулювати підвищення обсягу виробництва молока.
Зокрема, документ вводить належну практику виробництва, переробки та введення в обіг молока та молочних продуктів, встановлює критерії до сирого молока, що обумовлюють його придатність для споживання людиною.
Вимоги стосуються всіх операторів ринку молока і молочних продуктів незалежно від форми власності та підпорядкування, діяльність яких пов’язана з виробництвом, переробкою і введенням в обіг зазначеної продукції. При цьому правила не поширюються на первинне виробництво молока і молозива, призначених для власного споживання.
Передбачається, що нові правила будуть стимулювати підвищення обсягу виробництва молока сорту “Екстра”. Крім цього, оновлення вимог в цій сфері дозволить привести національне законодавство у відповідність до вимог ЄС з ветеринарно-санітарним правилам виробництва і обороту молока, визначення показників безпеки.
Ці вимоги також зобов’язують переробників стежити за показниками якості та безпеки, ввести принципи ризикоорієнтованих підходів при формуванні періодичності відбору зразків. Водночас відповідальність покладається на учасника ринку, залишаючи за компетентним органом інструмент контролю сумлінності оператора ринку.
Перехідний період для адаптації до нових правил для операторів ринку, орієнтованих на внутрішній ринок, встановлений до 2022 року.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас