08:31 22.04.2018

Ердоган заявив про загрозу з боку США

2 хв читати
Ердоган заявив про загрозу з боку США

Загроза Туреччині виходить від її стратегічних партнерів, в першу чергу, США, заявив президент країни Реджеп Таїп Ердоган в інтерв'ю турецькому каналу NTV.

Глава держави зазначив, що понад 900 км турецько-сирійського кордону, з іншого боку якого панують підтримувані США курдські загони сирійських демократичних сил (СДС), є проблемою для Туреччини. Він підкреслив, що раніше американська підтримка курдів аргументувалася їх боротьбою з угрупованням "Ісламська держава", "і ми ковтали це", але тепер вони "витіснені з півночі Сирії". Говорячи про постачання зброї і тих, проти кого вона може бути направлена в найближчому майбутньому, він назвав, "в другу чергу, Іран, в третю - Росію, адже у них є п'ять баз тут, але першорядна мета - це ми".

"Хіба ми з США не союзники по НАТО? Але з тих пір як ми є стратегічним союзником, ми не можемо купувати зброю у США за свої ж гроші, проте, на жаль, американці і сили коаліції, яку вони очолюють, передають цю зброю безкоштовно терористичним організаціям (сирійських курдів). Таким чином, загроза виходить він наших стратегічних партнерів", - поскаржився Ердоган.

Президент також розповів про внесок Туреччини в боротьбу з тероризмом під час операцій "Щит Євфрату" в 2017 році, коли опозиційні угруповання звільнили від ІД північні райони Сирії, зокрема, міста Аль-Баб і Джарабулус. Заняття цих пунктів тоді припинило з'єднання курдів так званої Рожави і кантону Афрін. До березня 2018 року в рамах операції "Оливкова гілка" протурецькі бойовики витіснили сили СДС з більшої частини Афріна і окупували його. Напередодні цієї операції Анкара заявляла Вашингтону протест у відповідь на його намір сформувати з загонів СДС так звані Сили охорони кордону Сирії. Згодом Пентагон спростував подібні плани.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ обстрілюватиме Харків для залякування жителів доти, доки Захід не дозволить ЗСУ бити по її території - ISW

Передчасний наступ на півночі Харківської області став для Росії провальним - ISW

Після обстрілу РФ Харкова в суботу 16 осіб вважаються безвісти зниклими - глава МВС

На Хмельниччині збили 1 ракету і 6 БпЛА - голова обладміністрації

На Харківщині за добу 12 людей загинули, 78 постраждали внаслідок ворожих обстрілів - Синєгубов

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область, четверо поранених

Російські війська за добу 426 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Три багатоповерхові житлові будинки та сім приватних пошкоджено внаслідок падіння уламків дрона на Вінниччині

Зенітники знищили 12 ракет і 31 БПЛА, які атакували Україну вночі

У небі над Дніпропетровською областю ППО знищила 11 "шахедів", є пошкодження

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА