20:52 18.06.2018

Fujifilm подала позов проти Xerox

2 хв читати
Fujifilm подала позов проти Xerox

Fujifilm Holdings Corp подала позов до суду проти Xerox Corp, оцінивши свої збитки від невдалої між компаніями угоди більш ніж в $ 1 млрд.

Як повідомлялося, в травні цього року Xerox Corp. відкликала угоду з її поглинання японською компанією Fujifilm Holdings Corp. за $ 6,1 млрд, досягнувши угоди з інвесторами-активістами Карлом Айканом і Дарвіном Дісон, які володіють в сукупності до 15% акцій Xerox.

У позові, поданому Fujifilm до Федерального окружного суду Південного округу Нью-Йорка, відзначається, що Xerox незаконно розірвала угоду з об'єднання з Fuji Xerox, її СП з Fujifilm, через тиск Айкана і Дісона, які прорахували, що угода недооцінює компанію.

На думку Fujifilm, уклавши угоди з інвесторами-активістами, Xerox не дала можливості іншим акціонерам висловити думку щодо угоди.

"Рішення про те, щоб дозволити Айкану і Дісону, що володіють в цілому лише 15% -ю часткою Xerox, диктувати долю компанії не узгоджується з демократією серед акціонерів", - йдеться в заяві Fujifilm.

Японська компанія вимагає від Xerox компенсації, яка відображала б втрачені для акціонерів Fujifilm переваги, які вона оцінює в суму "істотно вище $ 1 млрд".

Крім того, Fujifilm вимагає покарання Xerox за "навмисні і грубі" порушення.

Угода з Xerox, за оцінками Fujifilm, мала б привести до економії на щорічних витратах в розмірі не менше $ 1,7 млрд, а також до збільшення можливостей у плані доходів на суму не менше $ 1 млрд.

Згідно з умовами угоди, узгодженої двома компаніями в січні, Xerox мала стати частиною їх з Fujifilm спільного підприємства в Азії - Fuji Xerox. Акціонери Xerox мали отримати в цілому $ 2,5 млрд у вигляді спеціальних дивідендів і залишитися власниками 49,9% СП.

Однак у травні Xerox скасувала угоду і оголосила про відставку гендиректора Джеффа Джейкобсона і низки інших членів ради директорів. За угодою з інвесторами глава компанії Айкана Icahn Enterprises Кіт Коцца зайняв пост голови ради директорів Xerox. Новим CEO і заступником голови ради директорів став Джон Вісентін, який раніше працював в IBM і HP Enterprises.

Акції Xerox подешевшали на 0,8% на торгах у Нью-Йорку в понеділок.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Російські війська за добу вбили одного жителя Донбасу та ще чотирьох поранили

Блінкен сподівається на прогрес у рішенні про використання заморожених російських активів на допомогу Україні на червневому саміті G7

Росіяни обстріляли три прикордонні громади Сумської області

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область, двоє поранених

Ворог за добу втратив 1330 людей

Російські війська за добу 462 рази вдарили по Запорізькій області, є руйнування

Єрмак закликав молодіжних лідерів країн Глобального півдня поширювати інформацію про Саміт миру

Росія тримає в Середземному морі один ракетоносій із загальним залпом до 26 ракет, ще два кораблі в Чорному морі

Зеленський у Франції проситиме НАТО збивати ракети РФ над Україною

Джонсон про удари американською зброєю по РФ: Треба дозволити Україні вести війну так, як вони вважають за потрібне

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА