День фінансів, 13 травня: «антиколомойський» закон, продовження податкових пільг, зниження вимог до капіталів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 13 травня: «антиколомойський» закон, продовження податкових пільг, зниження вимог до капіталів

603
13 травня виявилося не надто щасливим для Коломойського і багатьох інших ексвласників банків. Нардепи все ж таки ухвалили сьогодні закон Про вдосконалення механізмів регулювання банківської діяльності (№2571-д) у другому читанні та в цілому. Закон прямо вплине практично на всі судові процеси, які відбуваються навколо націоналізації Приватбанку (і не тільки).
Крім цього:
Депутати продовжили податкові пільги для бізнесу. ВР ухвалила закон про продовження податкових пільг і спрощення адміністративних процедур для бізнесу на період карантину, запровадженого владою в межах заходів з протидії поширенню коронавірусу в країні.
Ухвалили зміни до закону про збір та облік ЄСВ. Від сплати податку звільнили осіб, які ведуть незалежну професійну діяльність, якщо вони отримують пенсію за віком або є особами з інвалідністю. Також скасовано зобов’язання (крім тих, які обрали спрощену систему оподаткування, обліку та звітності) сплачувати мінімальний розмір ЄСВ за місяці, в яких вони не отримали прибутку.
Зменшили вимоги до капіталів банків. Рада зменшила вимогу до мінімального розміру статутного капіталу банку з 500 до 200 млн грн. Це дозволить банкам проводити реорганізацію шляхом приєднання за спрощеною процедурою, строк якої становить у середньому три-чотири місяці, застосовувати спрощену процедуру капіталізації, припиняти банківську діяльність за власною ініціативою без ліквідації юридичної особи.
А Шмигаль розповів про підтримку бізнесу та кількість безробітних. За словами прем’єр-міністра, уряд спочатку допомагає мікро-, малому і середньому бізнесу, по яких коронакриза вдарила найсильніше. Після чого в планах часткова виплата зарплат тим підприємствам, де у працівників було зменшено робочий час. Крім того, уряд планує програму підтримки промисловості та експортно орієнтованих галузей. Також прем’єр повідомив, що з початку карантину офіційно зареєструвалися безробітними понад 200 тисяч українців.
Про те, як криза вплине на економіку України і окремо на кожного з нас, розповідає фінансовий експерт Олексій Козирєв у новому відео на YouTube-каналі Finance.ua
До речі, криза – це також нові можливості. Навіть для заробітку. Виявляється, що можна заробляти і на онлайн-МФО. Дізнатися про те, що таке інвестиції в онлайн-МФО, як працює цей бізнес в Європі, як заробляти 23% річних можна на вебінарі Як заробляти на онлайн-МФО. Реєструйтеся і вивчіть безкоштовно новий інструмент інвестування. 🧐
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас