20:27 07.03.2019

Київ, Львів і Харків формують 2/3 відкритих IT-позицій

3 хв читати
Київ, Львів і Харків формують 2/3 відкритих IT-позицій

Провідну позицію за кількістю відкритих IT-позицій в Україні очікувано посідає Київ, де зосереджено 46,21% від усіх пропозицій з працевлаштування, потім ідуть Львів - 15,42% та Харків - 12,74%, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" засновник і СЕО української продуктової IT-компанії CleverStaff Володимир Курило з посиланням на базу компанії.

За його словами, на частку Одеси припадає 6,34% відкритих вакансій, Дніпра - 5,82%.

"Найпопулярніші вакансії в усіх цих містах - front end developer, QA, devops, project manager і product manager", - сказав В.Курило.

За даними CleverStaff, на ринку праці попит на Front End (JavaScript) розробників зріс удвічі, а на QA-інженерів (тестувальників) - на 67%, нині профі в цих напрямах - це 37% від усіх відкритих вакансій.

В.Курило уточнив, що в Києві та Одесі у рекрутерів найбільш затребуваний запит на Java developer - 20,4% та 28,2% від усіх вакансій відповідно, тоді як у Харкові роботодавці найчастіше у пошуках .Net developer - це 15,3% вакансій, а у Львові найбільше вакансій - 13,3% - php developer.

Голова CleverStaff додав, що якщо говорити про рівень фахівця - junior, middle, senior, то запити також відрізняються залежно від міста, але провідну позицію займають senior: у Києві 60,5% вакансій націлені на пошук senior-спеціаліста, в Харкові - 53,9%, у Львові - 51,2%, в Дніпрі - 41,2%, в Одесі - 38%. Junior-позиції найчастіше трапляються серед вакансій в Одесі - 26,3%. Вакансії для Junior-спеціалістів, наприклад, у Києві трапляються лише в 10,4% пропозиціях про працевлаштування, а у Львові - в 11,9% вакансій.

Коментуючи динаміку попиту на IT-спеціалістів, В.Курило зазначив, що обсяг пропозицій щодо працевлаштування для .Net, PHP, iOS розробників за останні два роки зменшився вдвічі, для Android - утричі.

"Виходячи зі змін кількості вакансій у базі CleverStaff, ми можемо прогнозувати, що протягом двох років в Україні з'явиться попит на 7600 front end розробників, 7200 тестувальників, 4600 Java-розробників", - сказав фахівець.

На його думку, приватні IT-курси своєчасно реагують на зміни потреб на ринку праці, тому що на непопулярні курси просто не вдається набрати групу. "А от вишам треба швидше привести свої програми навчання у відповідність до сучасних технологічних тенденцій і запиту ринку, оскільки ще на багатьох факультетах викладають застарілі або такі, що втрачають популярність, технології", - вважає він.

Компанію CleverStaff створено в 2014 році в Одесі. Із 2016 року головний офіс компанії переїхав до Києва, нині її штат налічує близько 45 спеціалістів. Основний продукт - система для підбору персоналу з оптимізацією ключових процесів рекрутингу.

За даними компанії, її продуктом користуються більш ніж у 30 країнах, зокрема у 2018 році понад 240 компаній стали новими споживачами, а загальна кількість користувачів сягнула 5285. Серед них є і спеціалізовані рекрутингові агентства, і такі компанії, як Avon Products, "Укрнафта", Smart Solutions, JoinUp, Lactalis Group, ProZorro, "Укрзалізниця", Мінекономрозвитку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість бойових зіткнень зросла до 102, найскладніша ситуація залишається на Куп'янському та Покровському напрямках - Генштаб

Війська РФ від початку доби використали 69 УАБів і понад 360 дронів-камікадзе для ударів по Україні - Генштаб

Окупанти атакують уздовж майже всієї лінії фронту, від початку доби було 82 ворожі штурми - Генштаб

За ексзаступника керівника Офісу президента Смирнова внесли заставу в десять млн грн

Гетманцев анонсує цілодобові пости і відеоспостереження на тютюнових фабриках

Міністри оборони України та США обговорили поточну ситуацію на полі бою та відновлення бойових бригад

Богомолець: Мартиненко робив усе, щоб Україна ставала кращою

Польща не накладала обмежень на використання Україною польської зброї, українці можуть воювати, як хочуть

Разумков про Мартиненка: він був професіоналом і порядною людиною

Тарута: Мартиненко за будь-якої влади залишався безкомпромісним

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА