08:17 11.10.2018

Гасіння пожежі на арсеналі біля Ічні триває, кількість вибухів зменшилася

3 хв читати
Гасіння пожежі на арсеналі біля Ічні триває, кількість вибухів зменшилася

Станом на 7.00 четверга, 11 жовтня, триває гасіння пожежі на складах 6-го арсеналу Міністерства оборони в Ічнянському районі Чернігівської області, кількість вибухів зменшилась, повідомили в Держслужбі України з надзвичайних ситуацій.

"Станом на 7:00 11 жовтня триває гасіння пожежі, інтенсивність вибухів боєприпасів значно зменшилася. Загиблих і травмованих унаслідок надзвичайної ситуації не зафіксовано. До гасіння залучено 2 ІМР і 3 пожежні танки ЗС України. Для заправки водою пожежних танків залучено 12 автоцистерн ДСНС" , - йдеться в оперативній інформації відомства в четвер уранці.

Також повідомляється, що в районі надзвичайної ситуації працює близько 1 тис. осіб і 216 од. техніки, в тому числі від ДСНС - 260 осіб, 75 од. техніки та 2 літаки АН-32П.

Для координації залучених сил і засобів, надання допомоги населенню розгорнуто штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації та оперативна група ДСНС України.

Як повідомлялося, інформація про пожежу та вибухи боєприпасів на території складів 6-го арсеналу Міноборони України біля смт Дружба Ічнянського району надійшла о 3.30 вівторка, 9 жовтня. Станом на 7.00 ранку інтенсивність вибухів становила 2-3 на секунду. Вдень вона значно знизилася - до 1 вибуху за хвилину. У середу вранці О.Чорнобай повідомив про зменшення періодичності вибухів до одного вибуху за 10 хвилин, проте, за даними міністра оборони України Степана Полторака, інтенсивність вибухів на арсеналі становила тоді приблизно один за три хвилини.

Постраждалих серед військовослужбовців, співробітників ЗС України і цивільного населення в результаті вибухів боєприпасів немає.

Через НП евакуйовано населення з 38 населених пунктів. За даними Чернігівської ОДА, чисельність підлягаючих евакуації жителів становить 18 794 особи. У ДСНС повідомили про фактичну евакуацію більше 12,3 тис. осіб. Крім того в ОДА поінформували, що 63 людини звернулися за медичною допомогою у зв'язку з поганим самопочуттям через задимленість в результаті НП.

За фактом НП на складах військова прокуратура відкрила кримінальне провадження за статтею "халатність" (ч.3 ст.425 КК України). У Службі безпеки України повідомили, що розслідують кілька версій пожежі на території складських приміщень в / ч ЗС України, зокрема, відпрацьовують версію щодо можливої диверсії.

У ніч на четвер в Міноборони заявили про ліквідацію пожежі в повному обсязі. Начальник Управління комунікацій та друку відомства полковник Олексій Чорнобай зазначив, що "станом на 21:00 (середи - ІФ) зберігаються поодинокі вибухи на двох тліючих майданчиках з періодичністю 1-2 вибухів на годину, які не несуть загрози населеним пунктам поблизу арсеналу".

Також було відзначено, що підрозділи ЗС України спільно з ДСНС здійснюють заходи з ліквідації осередків задимлення і тління, очищають від міновибухових предметів адміністративну територію, а також територію поблизу арсеналу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

UNITED24 розпочинає глобальний збір на бойові роботизовані платформи

Голова Нацполіції: Військовозобов'язаного, який перебуває в розшуку ТЦК, поліція туди й доправить, а під час спроби втекти від поліцейського може застосовуватися сила

Глава Нацполіції: Якщо чоловік на вулиці не показав на вимогу поліції документів, може відбутися адмінзатримання для встановлення особи

СБУ затримала ексохоронця російської катівні на Херсонщині, який намагався сховатися в лавах ЗСУ

Голова Нацполіції про спілкування поліцейського з військовозобов'язаними: За злісну непокору - адміністративна і навіть кримінальна відповідальність

Спілкування з поліцією і ТЦК щодо мобілізації має фіксуватися, за протиправні дії поліцейського притягнуть до відповідальності

ЗАЕС укотре залишилася на одній лінії електропередачі - "Енергоатом"

Унаслідок авіаудару по Дергачах постраждали шість осіб

Коригувальника ракетного удару по Яворівському полігону засуджено до 15 років в'язниці

Голова Нацполіції: Поліцейські беруть участь в оповіщенні військовозобов'язаних разом із працівниками ТЦК, повістки не вручають

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА