RU
 

Лівійський генерал звинуватив НАТО у загибелі 1108 мирних жителів

14 липня 2011, 20:16
0
8

Прибічник Муаммара Каддафі, генерал Мохамед Зекрі Махджибі, на прес-конференціїу Тріполі звинуватив сили НАТО і особисто генсека альянсу Андерса Фог Расмуссена у загибелі 1108 мирних жителів.

Як повідомляє агентство AFP, під час спілкування з іноземними журналістами генерал також назвав кількість поранених в результаті бомбардувань: за словами Махджибі, поранення отримали 4537 жителів Тріполі і інших населених пунктів.

Окрім загибелі мирних жителів Махджибі публічно звинуватив Фог Расмуссена у спробах вбити Муаммара Каддафі, вбивствах дітей, а також у намірі здійснити у Лівії переворот з метою заволодіння природними ресурсами країни.

У середу режим Каддафі оголосив про намір судити генерального секретаря НАТО у лівійському суді за військові злочини.

Раніше подібні звинувачення на адресу країн Заходу лунали як від самого Муаммара Каддафі, так і від його прибічників. Більше того, Каддафі загрожує направити до Європи кілька сотень лівійських військових, аби помститися західним країнам за направлену проти нього військову кампанію НАТО.

Нагадаємо, за інформацією НАТО, вчора, 13 липня, літаки альянсу розбомбили три командно-контрольні центри, шість пускових установок земля-повітря, а також ряд іншої військової техніки і об’єктів у Лівії. Всього у рамках операції Об’єднаний захисник, розпочатої 31 березня з метою забезпечити безполітну зону над Лівією і захистити мирних жителів, авіація альянсу здійснили зверху 14тис. вильотів, у тому числі 5673 бойових.

Громадянська війна триває у Лівії з лютого 2011 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі