День фінансів, 10 грудня: про $3 млрд компенсації газом, великих інвесторів України, ціну газу для населення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 10 грудня: про $3 млрд компенсації газом, великих інвесторів України, ціну газу для населення

569
Вівторок, 10 грудня: про газові проблеми, податки та інвестиції:
Україна готова взяти газом $3 мільярди. Про це заявив Президент України. Розглядається можливість компенсації $3 млрд, які виграв НАК «Нафтогаз України» у Стокгольмському арбітражі у компанії «Газпром», за рахунок постачань газу.
Коболєв назвав ще одну небезпеку від зупинки транзиту. У разі початку “газової війни” з боку Росії і припинення транзиту, деякі українські міста можуть бути відключені від газу. Водночас голова “Нафтогазу” додав, що все необхідне, щоб підготувати країну до зими, компанія зробила
Гарантована ціна на газ для населення. Гарантована ціна на природний газ для населення на перший квартал 2020 року складе 5,5 тис. грн за 1 тис. куб. м, без урахування ПДВ, транспортних витрат і націнки газзбутів. Будь-який споживач може відмовитися від запропонованої гарантованої квартальної ціни і обрати щомісячну ринкову ціну, але є умови – читайте їх тут.
Податки на нерухоме майно. За 11 місяців 2019 року українці заплатили на 35% більше податків на нерухоме майно, ніж минулого року. Всього до місцевих бюджетів за 11 місяців надійшло 2,6 мільярда гривень податків, що на 24% більше, ніж 2018 року.
Найбільші інвестори в Україну. У січні-вересні 2019 року в Україні було освоєно 379 млрд грн капітальних інвестицій. Переважна більшість інвестицій (71,4%) — власні кошти українських компаній та організацій. Найбільше українські компанії інвестують у промисловість, будівництво та сільське господарство.
НБУ змінив правила випуску та використання платіжних карток. Оновлений порядок враховує сучасні тенденції на фінансовому ринку і міжнародну практику проведення розрахунків з використанням електронних платіжних засобів. Що змінилося і для чого необхідні нові вимоги – читайте. Регулятор також назвав переваги плаваючого курсу гривні до долара.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас