16:37 19.09.2019

ВР ухвалила закон про "перезавантаження влади", що вводить контрактну держслужбу

2 хв читати
ВР ухвалила закон про "перезавантаження влади", що вводить контрактну держслужбу

Верховна Рада підтримала в другому читанні та в цілому законопроект (№1066) про внесення змін до деяких законів України щодо перезавантаження влади, який дасть змогу наймати 7% державних службовців за контрактом.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", за відповідний закон проголосували 228 народних депутатів на пленарному засіданні парламенту в четвер.

Закон передбачає можливість влаштування на державну службу за контрактом.

"Але кількість таких людей буде обмежена 7% від усієї держслужби. Тобто ми близько 14 тисяч зможемо приймати на контракт. Але це пов'язано, наприклад, з якимись проектними речами", - сказав перший заступник голови фракції "Слуга народу", член комітету з питань організації державної влади та місцевого самоврядування Олександр Корнієнко журналістам у кулуарах парламенту.

"У нас застосовуватиметься проектний підхід у держслужбі. І для цього потрібні будуть контрактні люди, які на рік-два зможуть (прийти - ІФ). Приміром, що стосується диджиталізації, наприклад, щодо митниці, я знаю, є великі плани на контрактування", - пояснив він.

Корнієнко, який представляв законопроект під час розгляду його в сесійній залі, зазначив, що також буде розширено підстави для звільнення чиновників категорії "А".

"При цьому гарантували їм "золотий парашут" - вони півроку отримуватимуть свою зарплату. І протягом півроку зможуть розраховувати на посаду такого самого рівня", - додав він.

"Багато різних дрібних новел. Підчистили Комісію з вищого корпусу (державної служби - ІФ) за категорією "А". Фактично прибрали звідти непрацюючу конструкцію, типу глави НАЗК (Національного агентства з питань запобігання корупції - ІФ). Він там був навіщось", - розповів представник комітету.

Із набуттям чинності цим законом, окрім категорій, у держслужбі з'являться підкатегорії, які визначить Кабінет Міністрів.

У законі залишилася норма про те, що на держслужбовців поширюється Кодекс законів про працю, на етапі першого читання це хотіли вилучити.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко відреагував на провокацію проти Девіда Кемерона: спланована операція російських спецслужб, щоб підірвати підтримку України

Зеленський: Важливо, щоб лідери з великим політичним впливом допомагали залучати до Саміту миру інших лідерів, які все ще балансують між Україною та Росією

Київ пропонує європейські варіанти змін до розподілу повноважень між державною та місцевою владами - заступник мера

Більшість українців продовжує довіряти Зеленському як чинному президенту - КМІС

Глобальний саміт миру може мати продовження в парламентському вимірі - Стефанчук

Половина опитаних українців вважають, що Зеленський не виконав більшість передвиборчих обіцянок, половина з них звинувачує в цьому його оточення - КМІС

Участь Китаю в Глобальному саміті миру могла б зробити практичний внесок у досягнення справедливого й довготривалого миру в Україні - МЗС

Верхня палата парламенту Швейцарії відхилила план допомоги Україні на CHF5 млрд через "боргове гальмо"

Порошенко: Верховна Рада несе відповідальність за якість кадрової політики, досить мовчки натискати кнопки

Майже половина українців бачить погіршення в ситуації з демократією та економікою в країні за п'ять років каденції Зеленського - КМІС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА