18:30 03.10.2018

Суд відмовив прокуратурі в заочній зміні запобіжного заходу Гужві з застави на арешт

2 хв читати
Суд відмовив прокуратурі в заочній зміні запобіжного заходу Гужві з застави на арешт

 Шевченківський районний суду м. Києва відмовив прокуратурі в задоволенні клопотання про зміну запобіжного заходу з застави на тримання під вартою стосовно головного редактора інтернет-видання "Страна.UA" Ігоря Гужви.

Як пояснюється на сайті суду, Кримінальний процесуальний кодекс України передбачає порядок розгляду клопотання про арешт підозрюваного тільки в разі, якщо прокурор (крім наявності передбачених ст. 177 КПК України підстав) доведе, що підозрюваного або обвинувачуваного оголошено в міжнародний розшук, а звернулися з клопотанням про зміну запобіжного заходу з застави на тримання під вартою, яке просили розглянути за правилами ч. 6. ст. 193 КПК України, за відсутності підозрюваного.

"У ході судового засідання прокурор в порядку ст.185 КПК України подав нове клопотання про обрання запобіжного заходу, яким просив замінити першочергове клопотання про зміну запобіжного заходу. Однак заміна клопотання про зміну запобіжного заходу не передбачена", - наголошується в повідомленні суду.

Як повідомлялося, 1 жовтня І.Гужва заявив, що австрійська влада надала йому політичний притулок.

Як повідомлялося, 22 червня 2017 року І.Гужву затримали в Києві за підозрою у скоєнні злочину, передбаченого ч.3 ст.189 Кримінального кодексу України (вимагання у великих розмірах).

Як повідомив тоді генпрокурор України Юрій Луценко, І.Гужва вимагав і отримав $10 тис. за нерозміщення компрометуючих матеріалів на діючого політика. 23 червня народний депутат із фракції Радикальної партії Дмитро Лінько підтвердив, що І.Гужва вимагав від нього гроші.

І.Гужву заарештували на два місяці з альтернативою застави в сумі 544 тис. грн. Незабаром заставу було внесено, він залишив СІЗО. У редакції видання періодично відбувалися обшуки. 31 січня 2018 року І.Гужва повідомив, що поїхав до Відня і попросив у австрійської влади політичного притулку, мотивуючи свої дії можливим тиском на нього з боку судової системи.

2 лютого Ю.Луценко повідомив, що Генпрокуратура України має намір оголосити в міжнародний і національний розшук І.Гужву. 6 лютого 2018 року І.Гужва, який попросив політичного притулку в Австрії, повідомив, що український суд прийняв рішення про його затримання і примусове доправлення на судове засідання.

12 лютого "5 канал" повідомив, що Шевченківський районний суд Києва ухвалив рішення оголосити І.Гужву в розшук, оскільки журналіст не з'явився на засідання суду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗСУ за добу завдали ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

Мінкультури не знало про існування в "Укрінформі" списків т. зв. небажаних спікерів - Карандєєв

Двоє чоловіків, які прийшли по гуманітарну допомогу, постраждали від обстрілу на Херсонщині

Навіть якщо громадяни України мають паспорт іншої країни, їх насамперед розглядають виключно як громадян України - Держприкордонслужба

Якщо через відключення е/е абітурієнти не зможуть скласти НМТ на основних і додаткових сесіях, їм буде надано ще одну можливість

Зеленський привітав прем'єра Індії, його партію та Національний демальянс із перемогою на виборах

На Сумщині та Чернігівщині зросла кількість обстрілів, загинув мирний житель, двох поранено

Через негоду в Хмельницькій області знеструмлено понад 21 тис. споживачів

Окупанти 11 разів обстріляли населені пункти Донеччини за добу, у Костянтинівці поранено мирного жителя

Мінветеранів і Мінцифри запускають е-Посвідчення ветерана в "Дії"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА