Швейцарія розпочала вакцинацію від коронавірусу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Швейцарія розпочала вакцинацію від коронавірусу

Світ
379
У Швейцарії сьогодні, 23 грудня, розпочалася програма вакцинації населення від коронавірусу. Щеплення роблять препаратом компаній Pfizer і BioNTech.
Про це повідомляє Swiss Info.
Як повідомляється, вакцина американського і німецького виробників була схвалена швейцарським регулятором охорони здоров’я на вихідних. Після цього до Швейцарії поставили перші 107 тисяч доз препарату із замовлених трьох мільйонів.
Загалом Швейцарія з населенням в 8,5 млн осіб замовила 15,8 млн доз вакцин у виробників Moderna, AstraZenenca і Pfizer/BioNTech.
У країні в першу чергу щеплення роблять людям з групи високого ризику (старші за 75 років, які страждають хронічними захворюваннями, потім старші за 65 років); медичному персоналу або особам, які здійснюють догляд і перебувають у тісному контакті з пацієнтами; людям, які мають тісні контакти з людьми з групи високого ризику; тим, хто живе або працює в комунальних установах з підвищеним ризиком спалахів інфекції.
Нагадаємо, президент Сербії Александар Вучич заявив, що з 24 грудня в країні починається вакцинація населення від COVID-19.
Крім того, в Греції програма масової вакцинації від COVID-19 розпочнеться в лютому і повинна бути завершена до літа.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас