21:36 09.07.2019

У Криму достатньо води для потреб населення, її не вистачає для військових і промислових цілей

2 хв читати
У Криму достатньо води для потреб населення, її не вистачає для військових і промислових цілей

На території окупованого РФ півострова Крим немає ніяких гуманітарних проблем унаслідок припинення подачі дніпровської води на півострів Північно-Кримським каналом, однак води не вистачає для забезпечення потреб розташованої на півострові російської військової бази, повідомляється на сайті групи "Інформаційний спротив" ( ІС).

"Води для потреб населення в Криму достатньо. Це підтверджують ... кримські вчені. Щоб напоїти людей, домашніх тварин і забезпечити технічні потреби населених пунктів води достатньо. Води в Криму не вистачає для обслуговування військової бази і забезпечення її стійкості (в т.ч. - для промисловості)", - пише координатор ІС, провідний експерт Центру військово-політичних досліджень Олексій Копитько.

За його словами, те, що окупаційна влада спрямовує воду, якої вистачає на гуманітарні потреби жителів півострова, на потреби військової бази, "це проблема не України - це відповідальність Росії". "Росія, використовуючи (і виснажуючи) водні ресурси Криму для обслуговування військової бази, створює гуманітарну проблему і погіршує екологічну обстановку ... Щоб це виправити, Росія повинна забратися з Криму", - зазначає експерт.

За словами Копитько, подача води на окупований Крим ситуацію для проживаючих там громадян ніяк не поліпшить, проте підвищить потенціал військової інфраструктури, яку РФ розгортає проти України, тому "потрібно не воду включати, а шукати способи зафіксувати збиток і вимагати нових санкцій".

Як повідомлялося, до 85% потреб Криму в прісній воді забезпечувалося через Північно-Кримський канал, що з'єднує головне русло Дніпра з півостровом. У квітні 2014 року водопостачання окупованого Криму через Північно-Кримський канал було повністю припинено.

Влада України неодноразово заявляла про те, що водопостачання півострова буде відновлене тільки після його деокупації.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Спілкування з поліцією і ТЦК щодо мобілізації має фіксуватися, за протиправні дії поліцейського притягнуть до відповідальності

ЗАЕС укотре залишилася на одній лінії електропередачі - "Енергоатом"

Унаслідок авіаудару по Дергачах постраждали шість осіб

Коригувальника ракетного удару по Яворівському полігону засуджено до 15 років в'язниці

Голова Нацполіції: Поліцейські беруть участь в оповіщенні військовозобов'язаних разом із працівниками ТЦК, повістки не вручають

Зеленський нагородив морських піхотинців з нагоди професійного свята

Кулеба - партнерам після атаки РФ по Харкову: 7 систем Patriot - не така вже й висока ціна за довгостроковий мир у Європі

Ворог загруз у вуличних боях за Вовчанськ, найжорсткіші бої - на покровському та курахівському напрямках - Сирський

Окупанти знову завдали удару по Харкову і Дергачах, є постраждалий - обладміністрація

МОН України затвердило скорочені освітні програми українознавчого компонента для школярів за кордоном

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА