Українська правда

Збірна України через чиновників ризикує не потрапити на чемпіонат світу

Valeriy Ruchka — 13 липня 2019, 13:54
Збірна України через чиновників ризикує не потрапити на чемпіонат світу

Збірна України з підводного плавання може пропустити чемпіонат світу.

Про це повідомила мати чемпіонки України Вікторії Вирвич.

"Мало хто знає, що моя дочка, Вирвич Вікторія, багаторазова Чемпіонка України з плавання, в цьому році пройшла відбір і виконала 3 нормативу на чемпіонат світу з плавання в ластах, який відбудеться в Єгипті з 28 липня по 4 серпня.

Вона серйозно і відповідально готувалася до цих важливих стартів. Але ...... що ми дізнаємося за 2 тижні до початку чемпіонату світу?

1. Що заявки не подані (термін до 15 липня 17.00).

2. Що авіаквитки не куплені.

3. Що тренери провідних спортсменів, які виконали 2-3 нормативи і пропливли по МСМК, не включені до складу делегації і не їдуть.

4. Що в обхід тренерської ради та правил сама себе делегувала Наталія Чекоданова (віце-президент Федерації підводного спорту України прим. ред.) не забувши вибрати собі супутника для відпочинку.

5. Варто додати сюди зрив самої підготовки до чемпіонату світу шляхом ненадання зборів, які є в календарі", - написала Вирвич.

Реакції з боку Міністерство України у справах для сім'ї, молоді та спорту в особі самого міністра Ігор Жданов та директора департаменту фізичної культури неолімпійських видів Матвія Бідного поки немає.

Нагадаємо, співробітники СБУ затримали головного тренера національної збірної команди України з підводного спорту та підводної діяльності.

Раніше, мама української спортсменки Юлії Чумак звернулася з приводу корупційного спорту у нашій країні.