RU
 

ЦВК заявила про загрозу зриву голосування в зоні ООС

Корреспондент.net,  17 квітня 2019, 22:09
1
377
ЦВК заявила про загрозу зриву голосування в зоні ООС
Фото: Getty Images
Територія виборчого округу №59 розташована безпосередньо в зоні проведення ООС

В окрузі №59 у Донецькій області не змогли сформувати склад дільничних виборчих комісій. Недостатня кількість подань щодо кандидатур від кандидатів на пост президента України.

До Центральної виборчої комісії надійшло звернення окружної виборчої комісії №59 в Донецькій області, розташованій у зоні проведення операції Об'єднаних сил, про неможливість проведення повторного голосування на виборах президента 21 квітня. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ЦВК в середу, 17 квітня.

Відзначається, що в цьому окрузі не сформували склад дільничних виборчих комісій через недостатню кількість подань щодо кандидатур від кандидатів на пост президента України. Також голові окружної виборчої комісії не було внесено достатньої кількості пропозицій членами цієї комісії щодо таких кандидатур.

У ЦВК пояснюють, що така ситуація виникла внаслідок того, що територія зазначеного виборчого округу розташована безпосередньо в зоні проведення ООС.

Комісія зазначає, що ОВК зобов'язана сформувати склад дільничних виборчих комісій відповідного територіального виборчого округу, адже відсутність дільничних виборчих комісій унеможливить організацію і проведення повторного голосування 21 квітня.

"Отже, Комісія зобов'язала окружну виборчу комісію територіального виборчого округу №59 о 24 годині 17 квітня 2019 року включно сформувати склад дільничних виборчих комісій з виборів президента України в межах ТВО №59 і до 12 години 18 квітня 2019 року включно надіслати Центральній виборчій комісії всі відповідні постанови окружної виборчої комісії", - йдеться в повідомленні.

Напередодні повідомлялося, що окружним виборчим комісіям вдалося добрати 60 тисяч членів дільничних виборчих комісій. В інформаційній системі Вибори є інформація щодо призначення на посади членів ДВК 401 тисячі 464 особи.

Раніше в Центрвиборчкомі відзначали, що перед другим туром виборів в низці областей і в Києві не вистачає членів виборчих комісій.

Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: ЦИКДонецкая областьдонбассголосование
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі