13:01 03.11.2020

Німецькі інвестори вважають головною проблемою в Україні не корупцію, а суди - посол

2 хв читати
Німецькі інвестори вважають головною проблемою в Україні не корупцію, а суди - посол

Німецькі інвестори вважають, що головною проблемою в Україні є не корупція, а робота судової гілки влади, заявила посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен.

"Що необхідно німецьким інвесторам, так це справді однакові правила для всіх. Те, що завжди лякає наших інвесторів - погані приклади, коли навіть великі німецькі компанії в Україні перебувають під тиском правоохоронних органів, СБУ. Для нас незрозуміла причина цього. Компанії просто хочуть спокійно працювати в Україні, дати робочі місця і заробити прибуток. Це тісно пов'язано з судовою реформою. Наші інвестори кажуть мені, що корупція - це вже не така велика проблема", - сказала посол в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За її словами, щоб залучити німецький малий та середній бізнес до України, треба їм дати хороші приклади того, що вони можуть в Україну інвестувати і бути спокійними.

"Коли я раніше працювала в Україні, завжди було питання повернення ПДВ, наразі його немає. На сьогодні проблемою є можливість, що конкуренти йдуть до суду за зовсім незрозумілими причинами, і для великих німецьких компаній це ще можливо, тому що у них є юристи, гроші та час. Дуже часто вони виграють суд, але це триває довго. Німецька економіка - це середній і малий бізнес, і щоб їх залучити в Україну, треба їм дати хороші приклади того, що вони можуть в Україну інвестувати і бути спокійними", - пояснила Фельдгузен.

Водночас посол зазначила, що недавно одна німецька фармацевтична компанія купила завод "Біофарма" у Білій Церкві Київської області. "Це хороший приклад. Тому що це сталося не в Києві, не в Харкові, не в Дніпрі - це маленьке місто і це буде добре для людей", - зазначила вона.

"Інший приклад - це компанія "Костал", яка виробляє частини для машин. Вони вже працюють у Переяславі-Хмельницькому, а наразі відкривають завод біля Борисполя (обидва міста в Київській області - ІФ). У цьому випадку питання було в приєднанні заводу до інфраструктури. Зовсім незрозуміло, чому це було так складно. Вони це вирішили за допомогою українського уряду. Там буде новий завод і багато нових робочих місць", - розповіла посол.

Фельдгузен наголосила, що бажання інвестувати в Україну у німецького бізнесу є, не вистачає лише ще більше хороших прикладів.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Від початку повномасштабної війни Україна залучила понад $85 млрд зовнішнього фінансування - Шмигаль

Південна Корея надасть підтримку напівпровідниковій галузі на $19 млрд

Держенергоефективності планує створити спеціалізований інвестфонд із юрисдикцією в Люксембурзі

Польський держбанк BGK почне надавати гарантії за кредитами для інвестпроєктів в Україні в III кв.-2024

Австрія виділяє EUR500 млн на страхування експорту та інвестицій в Україну через OeKB на п’ять років

Arricano інвестувала в ТРК Lukianivka вже $84 млн

Arricano інвестував у відновлення ТРК "Сонячна Галерея" 17,5 млн грн

Philip Morris інвестує $11 млн у запуск і комерціалізацію в Україні нової версії пристрою для нагрівання тютюну

Кабмін вніс зміни до статуту ЕКА для страхування інвестицій від воєнних ризиків

Україна отримала EUR1,5 млрд від ЄС у рамках Ukraine Facility - прем'єр

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА