08:10 24.10.2018

НАБУ затримала 10 осіб, яким повідомили про підозру в заволодінні $ 20 млн держбанку

2 хв читати
НАБУ затримала 10 осіб, яким повідомили про підозру в заволодінні $ 20 млн держбанку

Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) 23 жовтня затримали 10 осіб, яким повідомили про підозру в заволодінні $ 20 млн США "Ощадбанку", повідомила прес-служба НАБУ.

"Зокрема, йдеться про колишнього директора департаменту корпоративного бізнесу держбанку (зараз - заступник голови правління АТ "Ощадбанк"), колишнього начальника управління проектного фінансування АТ "Ощадбанк" (звільнився у 2015 році з держбанку) і колишньої начальниці відділу управління проектного фінансування АТ "Ощадбанк" (нині - керівниці позначеного управління держбанку)", - повідомили в НАБУ.

Як зазначили у відомстві, серед підозрюваних - два діючих і один колишній посадові особи "Ощадбанку" (100% акцій належать державі).

Відзначається, що інші підозрювані є колишніми бенефіціарами групи компаній "Креатив", а також низка колишніх посадових осіб підприємств, які входять до складу цього холдингу, і оцінювач.

Відзначається, що в період з 2013 до 2015 року посадові особи компаній "Креатив", які були в змові з особами державного банку, підробили документи для отримання кредиту на суму $ 20 млн. США нібито на купівлю насіння соняшнику. Після отримання суми власники "Креатива" вивели їх на рахунки компаній, зареєстрованих у Белізі і Швейцарії.

"А потім цими ж грошима оплатили покупку корпоративних прав компанії, що володіли цінною нерухомістю", - відзначили в Антикорупційному бюро.

У відомстві підкреслили: "детективи НАБУ мають докази, що, приймаючи рішення про надання кредиту, посадові особи АТ "Ощадбанк" спиралися на неперевірені, а іноді і підроблені документи, частина з яких створювалася за їх же участю".

Наразі детективи здійснюють невідкладні слідчі дії, вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА