Альфа-Банк Україна запустить «банківський Tinder» :) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Альфа-Банк Україна запустить «банківський Tinder» :)

Особисті фінанси
1213
У травневому релізі оновлень мобільного додатку Alfa-Mobile Ukraine з’явиться нова опція – пошук партнера за його фінансовою поведінкою. Завдяки аналізу додаток знайде користувачів з максимально схожою моделлю фінансової поведінки, щоб поєднати ідеальну пару. Алгоритм підбору побудовано з залученням штучного інтелекту, який аналізує користування картковими рахунками клієнта: скільки він витрачає, скільки зберігає, де купує, де відпочиває, як часто подорожує.
Розробка опції знайомств тривала понад півроку. Щоб скористатися новими можливостями Alfa-Mobile Ukraine, необхідно у власному акаунті налаштувати параметри пошуку: вказати вік, стать, інтереси, середній дохід. Всі зазначені дані будуть максимально захищені. Для аналізу додаток використовуватиме лише метадані за рахунками, без іменної ідентифікації клієнта, тож банк лише умовно знатиме звички клієнта, модель фінансової поведінки та переваги.
Вибір відбувається за принципом роботи популярного додатку знайомств – Tinder. Алгоритм буде аналізувати фінансову поведінку, однак є відсоток користувачів, які віддають перевагу готівці, просто знімаючи гроші з картки. Для того щоб більш достовірно надавати інформацію та відсікти нецільові запити, розробники ввели оцінку користувачів: після побачення він чи вона може поставити оцінку від 1 до 5 на відповідність дійсності вказаної у профайлі інформації.
Саме ця оцінка буде формувати рейтинг користувача, наочно демонструючи його чесність при заповненні форми. Користувачів з низьким рейтингом алгоритм буде показувати рідше.
Доступною опція стане вже наступного травневого релізу, а за кілька тижнів розробники розпочнуть пілотне тестування. Альфа-Банк Украина запрошує користувачів приєднатися до команди тестувальників. Заповнюй форму та долучайся, пропозиція діє тільки 1 квітня! ;)
За матеріалами:
Альфа-Банк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас