Капіталізація Facebook впала вже на $96 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Капіталізація Facebook впала вже на $96 млрд

Фондовий ринок
807
Ринкова капіталізація Facebook знизилася на $95,5 млрд на тлі скандалу з витоком даних і становить тепер $442,4 млрд.
“За підсумками торгів 16 березня, п’ятниці, вартість акцій компанії становила $185,09 за штуку. Проте вже в понеділок вартість паперів почала різко падати. Зниження тривало весь минулий тиждень, і за підсумками торгів вівторка, 27 березня, вартість акцій Facebook становила $152,22, тобто на 21,6% менше в порівнянні із закриттям 16 березня. Таким чином, якщо до 16 березня капіталізація компанії становила $537,9 млрд, то до вівторка показник впав до 442,4 млрд”, — йдеться в повідомленні.
Зазначається, що в середині березня видання The New York Times повідомило, що Cambridge Analitica, яка співпрацювала з президентом США Дональдом Трампом під час передвиборчої кампанії, незаконно отримала дані 50 млн користувачів Facebook. На підставі зібраних даних дослідники оцінювали політичні уподобання виборців і показували їм рекламу, яка могла б бути їм цікава. Генпрокурор штату Массачусетс Мара Хелей оголосила про початок розслідування відносно Facebook і компанії Cambridge Analytica.
Варто ще відзначити, що троє користувачів додатку Facebook Messenger подали позов до компанії, вони звинувачують соцмережу в порушенні конфіденційності даних про їх телефонні дзвінки і текстові повідомлення.
Позов спрямований до федерального суду Північного округу Каліфорнії. Позивачі вимагають від Facebook відшкодування збитків, при цьому сума фінансових претензій невідома.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас