14:41 02.05.2019

Суд у справі Вишинського перенесли на 7 травня через недоставлення підозрюваного до зали засідань

2 хв читати
Суд у справі Вишинського перенесли на 7 травня через недоставлення підозрюваного до зали засідань

Подільський районний суд Києва продовжить слухання справи за обвинуваченням керівника "РИА Новости-Украина" Кирила Вишинського 7 травня о 17:00, засідання у четвер не відбулося через недоставлення обвинуваченого до зали засідань.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", засідання, призначене на 2 травня, по суті не відбулося. К.Вишинського не доставили до приміщення суду. Суд намагався встановити зв'язок із підозрюваним у режимі відеоконференції, однак зв'язок був недостатньо якісним для повноцінного проведення засідання.

К.Вишинський зазначив, що йому погано чутно, про що говорить суд, і сказав, що не хоче брати участь у засіданні в такому форматі.

Суд, у свою чергу, зазначив, що 25 квітня направляв заявку на доставлення, але "з вини СІЗО і конвойної служби доставки не було". Також відповідні служби не повідомили суд про причини недоставлення.

Через це колегія суддів погодилася відкласти слухання і призначила наступне засідання на 17:00 7 травня, зобов'язавши доправити К.Вишинського на судове засідання.

"Незважаючи на те, що суд зробив заявку, конвой і СІЗО не доставили Вишинського... засідання перенесли на іншу дату", - сказав журналістам адвокат керівника "РИА Новости-Украина" Андрій Доманський.

Він допустив, що це може бути пов'язано "з певною недбалістю служб, які відповідали за доставлення Вишинського".

За словами адвоката, на засіданні в четвер мало завершитися оголошення обвинувального акта.

Як повідомлялося, 15 травня 2018 року співробітники Служби безпеки України затримали в Києві К.Вишинського. Тоді спільно з прокуратурою АР Крим вони провели слідчі дії (обшуки) в офісі "РИА Новости Украина" в Києві. К.Вишинському оголосили про підозру в кримінальному провадженні, відкритому за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

16 травня К.Вишинського привезли до Херсона, де 17 травня суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Херсонський суд уже кілька разів продовжував К.Вишинському термін тримання під вартою, а апеляційний суд підтверджував ці рішення.

6 березня 2019 року прокуратура АР Крим направила до Подільського суду Києва обвинувальний акт стосовно К.Вишинського для розгляду по суті. Перше засідання з розгляду справи по суті було призначено на 4 квітня.

14 березня К.Вишинського етапували до Києва з Херсона.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА