06:52 12.08.2020

У різних частинах Мінська тривають сутички силовиків з учасниками протесту

1 хв читати
У різних частинах Мінська тривають сутички силовиків з учасниками протесту

У Мінську третій вечір поспіль у різних частинах міста проходять акції протесту, ЗМІ повідомляють про нові затримання.

Основними місцями несанкціонованих акцій стали мікрорайони Серебрянка, Кам'яна гірка, Уруччя.

За інформацією білоруського бюро "Радіо Свобода", у Кам'яній гірці (південний захід міста) протестувальники роблять біля метро барикади зі сміттєвих контейнерів, вуличних ваз з квітами і інших великих предметів. Рух транспорту частково зупинено. Правоохоронні органи використовують проти протестувальників світлошумові гранати, в них у відповідь кидають петарди і феєрверки. Відбуваються затримання. Також повідомляється, що десятки людей заблоковані в місцевому магазині, вулицею пустили сльозогінний газ.

За інформацією видання "Наша нива", в Серебрянці (південний схід Мінська) проводяться масові затримання учасників протесту. Також використовуються світлошумові гранати. ОМОН вривається в під'їзди, де можуть ховатися учасники акцій. Ті чинять опір. У свою чергу, за інформацією "Радіо Свобода", люди повідомляють про потерпілих в сутичках з ОМОНом.

Крім того, ЗМІ повідомляють, що в мікрорайоні Уруччя (схід міста) зібралося близько тисячі протестувальників. Про серйозні сутички поки не повідомляється, проте туди висунулися підрозділи правоохоронних органів.

Акції протесту відбуваються також і в низці інших білоруських міст.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА