Зеленський обіцяє бізнесу 30 мільярдів дешевих кредитів під 3-5% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зеленський обіцяє бізнесу 30 мільярдів дешевих кредитів під 3-5%

Кредит&Депозит
2297
Президент Володимир Зеленський заявив, що на програму кредитів для малого і середнього бізнесу під 3-5% планується виділити до 30 мільярдів.
Про це він заявив у відеозверненні.
“Я знаю, що карантин приніс чимало труднощів бізнесу та звичайним громадянам. Хочу відзначити перші кроки в напрямку полегшення життя. Перш за все це програми кредитів для малого та середнього бізнесу під 3-5%. Розуміємо, що є підприємці, які не працювали під час карантину, а отже, не зможуть показати банку дохід. Незважаючи на це, вони отримають необхідні гроші, бо гарантом виступить держава. На цю програму заплановано до 30 млрд гривень”, – сказав Зеленський.
За його словам, додатково 6 млрд гривень спрямовано на збільшення матеріальної допомоги по безробіттю, а також допомоги роботодавцям, які через коронавірус зупинили діяльність.
“Вони зможуть отримати від держави компенсацію для виплати зарплат своїм працівникам”, – сказав глава держави.

Довідка Finance.ua:

  • 29 квітня Кабінет Міністрів на своєму засіданні підтримав законопроект, який пропонує запровадити механізм надання кредитів представникам малого бізнесу під державні гарантії (на портфельній основі).
  • До програми додали кредитування оборотного капіталу (до 3 млн грн, під 3% річних, терміном до 2 років) та додали кредити на рефінансування (до 3 млн грн, під 0% річних до 31 березня 2021 року і терміном до 5 років).
Читайте важливі новини та поради, які стануть в нагоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас