19:01 23.06.2020

МТСБУ має намір створити "Омбудсмена із ОСЦПВ"

2 хв читати
МТСБУ має намір створити "Омбудсмена із ОСЦПВ"

Моторне (транспортне) страхове бюро України (МТСБУ) повідомило про намір створити "Омбудсмена із ОСЦПВ" для надання можливості власникам поліса ОСЦПВ швидко, безкоштовно і справедливо вирішувати зі страховими компаніями спірні питання, пов'язані з виплатою страхового відшкодування.

Як повідомляється на офіційній сторінці Моторного бюро у Facebook, передбачається, що омбудсмен контролюватиме дотримання законних прав та інтересів страхувальників і потерпілих, а також у досудовому порядку вирішуватиме конфліктні ситуації між страховиками та отримувачами виплат.

Згідно з повідомленням, це буде консультативний орган при президії МТСБУ. До його складу увійдуть фахівці різних напрямів - юристи, експерти. Допомога надаватиметься на безоплатній основі. Звернутися до омбудсмена зможе будь-який громадянин, якому потрібен захист його прав у сфері страхування відповідальності власників автотранспортних засобів.

Зазначається також, що діяльність омбудсмена спиратиметься не лише на правові норми, а й норми справедливості та здорового глузду, що унеможливить використання страховиками окремих юридичних протиріч у законодавстві, які обмежують інтереси потерпілого.

"Наразі триває розробка нової процедури розгляду скарг і звернень. Наше завдання - зробити так, щоб процес був оперативним, результати розгляду - справедливими, прозорими і зрозумілими для обох сторін. Вся інформація щодо процедури звернення до омбудсмена в ОСЦПВ буде розміщена на сайті МТСБУ, ми також роз’яснимо порядок його роботи через ЗМІ", - уточнив генеральний директор МТСБУ Володимир Шевченко, слова якого наведено у повідомленні.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Країни НАТО підтримали ініціативу Німеччини щодо забезпечення України засобами ППО

На харківському напрямку ворог намагався 5 разів прорвати оборону, напружена ситуація на курахівському напрямку - Генштаб

Від початку доби було 95 бойових зіткнень, окупанти скинули близько 40 КАБів - Генштаб

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА