Міжбанк: курс буде лихоманити й в середу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: курс буде лихоманити й в середу

Валюта
749
Незважаючи на новорічні канікули у багатьох українських компаній, а також майбутні чотири різдвяних вихідних дня – сьогодні знову не буде спокійно ​​на валютному ринку й курс продовжить лихоманити. Причин кілька:
  • Валютні гойдалки в перші два робочих дня року. Зростання долара 4-го січня на міжбанку відразу до 28,43 / 28,45 гривень, а потім його різке падіння до рівнів 28,24 / 28,26 гривень 5-го числа – змушує потенційних покупців і продавців валюти нервувати й закривати оперативно свої угоди. Валютні ралі реальному сектору не цікаві та небезпечні, а на руку лише спекулянтам. Це сьогодні простимулює вихід багатьох компаній реального сектора на торги для закриття своїх поточних операцій й мінімізації валютних ризиків.
  • Розрахунки по аукціону Мінфіну з розміщення ОВДП. Було продано облігацій на досить велику суму 8,7 млрд гривень й сьогодні ці кошти мають надійти до бюджету. Такі обсяги розрахунків покупців паперів з державою позначаться на поведінці ресурсного та валютного ринку та спрацюють на користь нацвалюти на міжбанку.
  • Різдвяні свята. У першій половині сесії клієнти-покупці будуть активно закривати свої угоди, щоб встигнути ще й проплати в валюті перед 4-х денними вихідними. Після обіду на міжбанку активність почне швидко знижуватися і залишаться в основному лише банки і спекулянти. Банкам потрібно підготуватися до тривалих вихідних в частині виконання ними нормативів валютної позиції, а спекулянти будуть намагатися максимально “розігріти” курс протягом дня в потрібну їм сторону. Це призведе до розгойдування котирувань на дрібних угодах, що дуже активно використовують банки-спекулянти в подібних ситуаціях. Вдалі валютні гойдалки попередніх двох днів будуть провокувати їх на нові спроби зіграти на курсових страхах бізнесу.
Як і вчора – ми не виключаємо, що Нацбанку доведеться знову виходити на торги з відповідною ситуації інтервенцією, щоб збити нові спекулятивні атаки на гривню. За нашими розрахунками обсяг операцій на торгах 6 січня складе до $ 165 млн при здійсненні до 430-470 угод.
  • Активно будуть заробляти фінансисти і на євро. Євровалюта вчора ввечері впевнено пробила поріг в 1,23 долара на міжнародних ринках і на момент написання статті вже коштує близько 1,2336 долара. Ралі по парі євро / долар будуть негайно відображатися на котируваннях євровалюти і щодо гривні.
Котирування міжбанку, за прогнозом Finance.ua в середу будуть в межах:
долар – коридор 28,20- 28,45 грн;
євро – коридор 34,60 – 35,15 грн.
На готівковому ринку цінники в обмінниках фінкомпаній і банків будуть перебувати в межах:
Долар: коридор покупок і продажів 28,10 – 28,55 грн при спреді в більшості обмінників фінкомпаній від 15 до 20 коп, а в касах банків – від 20 до 30 коп.
Євро: в банках коридор 34,40 – 35,15 грн при спреді до 25-45 коп, а в обмінниках фінкомпаній – в межах 34,40 – 34,95 грн при спреді до 25-30 коп.
Курс долара на Міжбанку – графік:
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас