День фінансів, 14 серпня: справа «чорних ріелторів», «акційні» купони аферистів, плани щодо «мінімалки» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 14 серпня: справа «чорних ріелторів», «акційні» купони аферистів, плани щодо «мінімалки»

400
П’ятницю, 14 серпня, можна назвати днем ​​викриттів.
День фінансів, 14 серпня: справа «чорних ріелторів», «акційні» купони аферистів, плани щодо «мінімалки»
У Дніпрі викрито конвертцентр з оборотом в 500 млн. За попередніми даними слідства, організатори «конверту» проводили незаконні фінансові операції на території Вінницької, Одеської, Дніпропетровської, Полтавської, Черкаської, Кіровоградської, Київської та Запорізької областей. На замовлення «клієнтів», в тому числі представників державних підприємств, ділки переводили кошти в готівку для мінімізації податкових платежів і виведення грошей в тіньовий обіг.
Понад 200 млн. Прокуратура завершила досудове розслідування стосовно «чорних ріелторів». Зазначена група діяла на території Києва з кінця 2017 року по серпень 2019 року. Досудовим розслідуванням встановлено, що організатори злочинів створили філію комунального підприємства і навіть були акредитовані Міністерством юстиції України.
СБУ викрила «схеми» заниження вартості імпорту. Служба безпеки України викрила кілька вітчизняних компаній експрес-доставки в багатомільйонному ухиленні від сплати митних зборів і платежів. За даними досудового слідства, кілька ключових операторів ринку протягом 2017-2020 років нелегально ввозили в Україну високоліквідні товари під виглядом експрес-відправлень.
Аферистів з «акційними» купонами також викрили. У Києві чоловік і жінка підходили до пенсіонерів на вулиці і пропонували взяти участь в акції від одного зі столичних супермаркетів. Людям казали: щоб отримати акції купони і безкоштовну побутову техніку, необхідно довести свою платоспроможність, продемонструвавши наявність коштів.
Тим часом… 🕵️‍♂️
Кличко «викрив» ситуацію з Covid-19 в столиці і розповів, що зміниться з 17 серпня. З понеділка в Києві дещо посилюються карантинні обмеження, оскільки столиця через зростання кількості хворих, за рішенням Державної комісії з надзвичайних ситуацій, опинилася в «жовтій» зоні епідемічної небезпеки. Це пов’язано з тим, що заповненість ліжок в медустановах, де лікують хворих на коронавірус, перевищила 50%, і становить сьогодні 52,2%.
А Зеленський «викрив» поетапне підвищення мінімалки. Президент України заявив, що збільшення з 1 вересня мінімальної заробітної плати до 5 тис. грн – це перший етап. Протягом 2021 року мають бути реалізовані наступні етапи підвищення. Другий етап цієї програми – збільшення з 2021 року до 6 тисяч гривень. І протягом 2021 року третя частина – до 6,5 тисяч гривень.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас