RU
 

Біатлон: українки в естафеті в кінцівці упустили шанс на медаль

iSport.ua,  17 січня 2020, 17:10
0
197
Біатлон: українки в естафеті в кінцівці упустили шанс на медаль

Невпевнений етап Підгрушної позбавив українську команду можливості бути з медаллю.

 
У німецькому Рупольдингу в рамках п'ятого етапу Кубка світу з біатлону відбулася жіноча естафетна гонка, яка ледь не принесла медалі для українських біатлоністок.
 
На першому етапі Віта Семеренко два кола пройшла в числі лідерів, але на стрільбі стоячи використала один додатковий плюс довго стріляла і слабко пройшла останнє коло, тому передала естафету на 10-му місці із 33-секундним відставанням від італійки Віттоцці.
 
Юлія Джима на другому етапі ідеально відпрацювала обидва вогневі рубежі і не тільки підняла команду на другу сходинку, а й відіграла левову частку відставання від лідерів - наша команда була в 10 секундах позаду від збірної Франції.
 
Валя Семеренко, незважаючи на три додаткових патрони, втримала команду серед лідерів - вона передала естафету четвертою, у 9 секундах від лідерок - француженок, трохи пропустивши на останньому колі Екхофф і Доротея Вірер.
 
Підгрушна розпочала свій етап спокійно, відпустивши конкуренток на 25 секунд, але чиста стрільба втримала Україну четвертою. А ось на стійці Лена тричі помилилася, і, нехай закрила всі мішені додатковими набоями, шанси на медаль були упущені.
 
На останньому колі Підгрушна змушена була змагатися з Ханною Еберг і Федерікою Санфіліппо лише за п'яте-сьоме місця. Італійку Підгрушна все-таки відчепила, а ось з лідером збірної Швеції на фінішній прямій впоратися не зуміла, програвши півсекунди.
 
Чергову естафету в цьому сезоні виграла команда Норвегії, незважаючи на слабкі перші етапи. Тіріль Екхофф і Марте Ольсб'ю Ройселанд в другій половині гонки невимушено відіграли 40-секундне відставання. Франція стала другою, а Швейцарія втретє в чотирьох естафетах сезону піднялася на подіум.
 
Естафета. Жінки
 
1. Норвегія (0 + 9) 1:08:46,4
2. Франція (0 + 8) +10,7
3. Швейцарія (0 + 4) +20,7
4. Німеччина (2 + 4) +31,7
5. Швеція (0 + 11) +54,3
6. Україна (0 + 7) +54,8
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
За матеріалами: iSport.ua
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі