21:59 15.12.2020

У Молдові новий рекорд за кількістю померлих від COVID-19 - 27 осіб, зафіксовано понад 1,4 тис. заражень

2 хв читати
У Молдові новий рекорд за кількістю померлих від COVID-19 - 27 осіб, зафіксовано понад 1,4 тис. заражень

Медики Молдови зафіксували за добу 1403 нових випадків зараження коронавірусом, всього з моменту початку пандемії в республіці виявлено 128 656 випадків зараження, про це свідчать дані, оприлюднені у вівторок міністерством охорони здоров'я, праці та соціального захисту.

Зазначається, що за минулу добу померло 27 пацієнтів, у яких раніше діагностували коронавірус. До цього найбільша кількість померлих від COVID-19 за добу була минулої суботи - 26 осіб. Згідно з даними МОЗ, кількість жертв пандемії в Молдові зросла до 2625 осіб.

Рекорд за кількістю випадків зараження був зареєстрований в середу, 9 грудня, - 1766 випадків.

МОЗ також повідомляє, що у вівторок з медустанов було виписано 1135 пацієнтів, що вилікувалися від коронавірусу. Таким чином, загалом від коронавірусу вилікувалися 111 314 осіб.

"На сьогодні в Молдові коронавірусом хворіють 14 717 осіб. Всього в лікарняні медичні установи госпіталізовано 3859 пацієнтів з підтвердженою інфекцією COVID-19, з яких 286 перебувають в украй важкому стані, 60 пацієнтів підключені до апаратів штучної вентиляції легенів", - зазначає МОЗ.

Раніше повідомлялося, що на період з 30 листопада 2020 року до 15 січня 2021 року в Молдові оголошено "червоний код" у зв'язку з поширенням COVID-19. На цей період забороняються всі розважальні заходи, припиняється діяльність дискотек, нічних клубів, караоке тощо. Ресторанам, барам, кафе дозволено працювати тільки з 07:00 до 22:00, в нічний час дозволена тільки доставка страв навинос. Також заборонено роботу театрів, кінотеатрів, концертних залів, будинків культури, мітинги та інші збори за участю понад 50 осіб.

У Кишиневі співробітники держустанов та інших підприємств виходять на роботу за змінним графіком, щоб уникнути скупчення людей у громадському транспорті. Транспорт працює за особливим графіком, водії таксі, автобусів і тролейбусів зобов'язані носити захисні маски на час роботи. Носіння маски є обов'язковим як у приміщеннях, так і на вулиці.

Міністерство освіти Молдови оголосило напередодні, що з 21 грудня всі школи переводяться на дистанційне навчання на один тиждень, після чого йдуть на канікули. До якого числа триватимуть канікули наразі невідомо.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українські сили завдали успішних ударів по поромній переправі в Криму і нафтовому терміналу в Краснодарському краї - Генштаб ЗСУ

Польські протестувальники блокують рух вантажівок у ПП "Рава-Руська - Гребенне" - Держприкордонслужба

Мовний омбудсмен наголошує на необхідності дотримання мовного законодавства співробітниками ТЦК і СП

Через "Резерв+" оновили свої дані майже 190 тис. жінок - Міноборони України

У допитах Баканова не було процесуального сенсу, конспірологія про його недоторканність недоречна - перший заступник директора ДБР

У Дніпрі внаслідок ракетної атаки вже восьмеро постраждалих, із них двоє дітей - МВС

Через негоду знеструмлені споживачі 68 населених пунктів у Львівській та Сумській областях - Міненерго

У справі про прорив ворога на Харківщині допитано військове керівництво і бійців, правоохоронці вивчають секретні документи - перший заступник директора ДБР

Унаслідок російських обстрілів на Херсонщині поранені чотири людини - голова ОВА

Довідка про здобувача освіти тепер доступна для формування в ЄДЕБО - Міносвіти

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА