RU
 

Укроборонпром купував у РФ санкційні комплектуючі - СБУ

Корреспондент.biz,  26 лютого 2020, 18:33
0
463
Укроборонпром купував у РФ санкційні комплектуючі - СБУ
Фото: military-informant.com
Укроборонпром переплачував за російські комплектуючі у два-три рази

Компанія у 2015-2019 роках через "прокладки" закуповувала санкційні російські комплектуючі за завищеними цінами.

Підприємства держконцерну Укроборонпром у 2015-2019 роках через іноземні "фірми-прокладки" закуповували російську продукцію військового призначення за завищеною у два-три рази вартості. Про це повідомляє liga.net з посиланням на матеріали досудового розслідування Головного слідчого управління СБУ.

Зазначається, що в рамках досудового розслідування кримінальної справи слідчі СБУ звернулися до Шевченківського райсуду Києва з клопотанням про тимчасовий доступ до документів Шевченківської райдержадміністрації в м. Києві.
 
"Як наголошується в рішенні суду, спецекспортери в інтересах українських оборонних підприємств укладали імпортні контракти на поставку комплектуючих з іноземними компаніями (ОАЕ, Чехія, Великобританія, Кіпр та ін.).
 
При цьому, фактично в Україну поставлялася продукція військового призначення і подвійного використання, виготовлена ​​на санкційних підприємствах РФ (так звана "схема обходу прямих поставок"). Вартість таких поставок була завищеною у два-три рази", - йдеться в повідомленні.
 
Зокрема, за даними слідства, дочірнє підприємство держконцерну - Спецтехноекспорт - у період з лютого 2018 року до червня 2019-го перерахувало за агентським договором на рахунки компанії Kalipsum Plus SRO (Чехія) 4,1 млн доларів.
 
Крім цього, за даними СБУ, протягом 2015-2019 років невстановлені особи організовували механізми розкрадання держкоштів Укроборонпрому, використовуючи іноземні "фірми-прокладки" при купівлі-продажу комплектуючих і запчастин компаніями концерну.
 
"Одна з таких іноземних компаній - Slige S.R.O. (Чехія), яку зареєстрували в червні 2009 року. Вона займається поставками медичного обладнання та устаткування для енергетичних установок", - йдеться в повідомленні.
 
Нагадаємо, що раніше співробітники Офісу генпрокурора провели обшуки в комплексі будівель державного підприємства Укроборонсервіс у справі про заподіяння збитків державі.
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
СПЕЦТЕМА: Корупція в оборонці
ТЕГИ: РоссияСБУкоррупцияборьба с коррупциейсанкцииКоррупция в УкраинеУкроборонпром
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі
Загрузка...