В Косові відкрилася виставка дереворізьблення Петра Корпанюка

Автор: Національний музей народного мистецтва Гуцульщини та Покуття імені Й. Кобринського у Коломиї | 26 червня 2018 23:41 |



Знаний український майстер художньої різьби – Петро Корпанюк презентував в Косові виставку до свого 60-літнього ювілею. В залах Музею народного мистецтва і побуту Гуцульщини митець представив понад 90 авторських творів: декоративні тарелі, скриньки та вироби церковного вжитку.


Петро Корпанюк – представник чи не найвідомішої на Гуцульщині династії майстрів різця. Прапрадід різьбяра – відомий на увесь світ Юрій Шкрібляк з с.Яворова на Косівщині, якого знавці мистецтва вважають основоположником гуцульської різьби. Не менш знаними є і майстри різця з роду Корпанюків, що походить від дочки Юрія Шкрібляка. Між іншим, їхні твори представлені в постійній експозиції музею. Тож, гості презентації мали чудову можливість порівняти сучасний авторський почерк митця-ювіляра із стилістикою музейних експонатів - оригінальних виробів славних пращурів П.Корпанюка.


Династія майстрів Корпанюків і тепер не перериває давню традицію, адже до виставки готувалася вся сім'я ювіляра: дружина Світлана, дочка Маряна і син Тарас гідно доповнили експозицію своїми творами.

Творчі досягнення Петра Васильовича високо оцінені в Україні: автор має звання Заслуженого майстра народної творчості України, є членом Національних спілок майстрів та художників.

Презентація виставки пройшла у теплій атмосфері. Привітати ювіляра зійшлися численні гості та шанувальники творчості П.Корпанюка. З вітальними словами виступили представники влади району, голови творчих Спілок, художники, викладачі та мистецтвознавці. А виступ косівського ансамблю бандуристок «Сонячна струна» став для учасників зустрічі приємною несподіванкою.

 

Вікторія Яремин
завідувач Косівського музею народного мистецтва і побуту Гуцульщини (філії Національного музеюНМГтаП імені Й.Кобринського)

Фото – Т. Корпанюк, З. Гаркус

Схожі публікації

Коментарі (0)

 

Новини

Події

Журнал
«Музейний простір»

Актуальний номер - № 4(14) за 2014 рік

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

Рейтинг

Календар

Травень 2024

Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Квітень | Червень