11:09 28.06.2019

Зеленський закликав українців знати, поважати і дотримуватися Конституції, запропонував флешмоб і видати Основний закон для дітей

2 хв читати
Зеленський закликав українців знати, поважати і дотримуватися Конституції, запропонував флешмоб і видати Основний закон для дітей

Президент України Володимир Зеленський закликав українців знати, а головне - поважати і дотримуватися Конституції країни.

"Усім привіт! Дорогі українці, я вітаю нас усіх із Днем Конституції! Нещодавно, на "Книжковому Арсеналі" журналісти мене запитали: як думаєте, яку книгу має прочитати кожен українець? Відповідь була очевидною - це Конституція України. Я дуже хочу, щоб ми любили День Конституції не лише тому, що це черговий вихідний і можна поїхати за місто на шашлички. Тому давайте всі собі пообіцяємо - знати нашу Конституцію, а головне дотримуватися і поважати", - сказав він у своєму відеозверненні з нагоди Дня Конституції України, розміщеному на його сторінці у Facebook у п'ятницю.

Зеленський запропонував усій країні флешмоб - записати коротке відео та розповісти про одну зі статей Конституції України: "Почну з себе. Людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю. Стаття 3 Конституції України. Приєднуйся до нашого флешмобу. Хештег - моя_улюблена_стаття".

"Наші народні депутати, до речі, участі можуть не брати, ми і так прекрасно знаємо їхню улюблену статтю - це стаття 80 про недоторканність. Жартую, приєднуйтесь усі охочі", - додав президент.

Зеленський також розповів про ініціативу створення книги "Конституції для наймолодших". "Для наших майбутніх громадян. Думаю, це дуже класно зробити Конституцію для дітей, яка буде їм справді цікава. Ще раз усіх зі святом, із Днем Конституції!" - підсумував він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Херсон і 12 громад області знову були під обстрілами, є влучання в житлові квартали

Росія вивела в Чорне море один бойовий корабель, ще один перебуває в Середземному морі

Зранку росіяни вдарили по Нікопольському району дронами-камікадзе, є постраждалі

Окупанти вдарили близько 380 разів по Запорізькій області, одна людина загинула через обстріл Пологівського району

За добу Сили оборони ліквідували 1240 окупантів, 42 артсистеми та один літак

Норвегія з 29 травня запровадить додаткові обмеження на в'їзд у країну туристів із РФ

Ізраїль має намір відновити переговори з ХАМАС про припинення вогню і звільнення заручників

24 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

У США перша група українських пілотів завершила навчання на винищувачах F-16 - ЗМІ

Керівництво ЄС підтримує пропозицію лідерів Польщі та Греції створити "спільний щит ППО"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА