16:02 01.08.2019

Поліція оголосила в розшук підозрюваного в спробі рейдерського захоплення сільгосппідприємства "Маяк" на Харківщині

2 хв читати
Поліція оголосила в розшук підозрюваного в спробі рейдерського захоплення сільгосппідприємства "Маяк" на Харківщині

Підозрюваного в спробі рейдерського захоплення сільгосппідприємства "Маяк" у с. Губщина Валківського району Харківської області Костянтина Рапоту оголошено в розшук, оскільки він переховується від органів досудового слідства.

"Співробітники слідчого управління ГУ НП у Харківській області розшукують Рапоту Костянтина Олексійовича, 1985 року народження, уродженця села Мельникове Валківського району Харківської області, який переховується від органів досудового розслідування", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому на офіційному сайті ГУ Нацполіції в Харківській області.

Рапоту підозрюють у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 190 (шахрайство), ч. 3 ст. 15, ч. 1 ст. 294 (масові заворушення), ч. 3 ст. 15, ч. 2 ст. 206-2 (протиправне заволодіння майном підприємства, установи, організації), ч. 4 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів і бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Як повідомлялося, спроба захопити сільгосппідприємство "Маяк" сталася 23 липня близько 23:00, але їй запобігли правоохоронці.

Поліція затримала 46 осіб, серед яких громадяни Російської Федерації та жителів тимчасово окупованих територій. У затриманих було виявлено й вилучено три димові шашки, чотири газові балончики, три ліхтарики-шокери, мисливський, розкладний, а також кухонні ножі тощо. Усім затриманим оголошено про підозру в скоєнні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 15 ч. 1 ст. 294, ч. 3 ст. 15 ч. 2 ст. 27 ч. 2 ст. 206-2 (замах на участь у масових заворушеннях, замах на співучасть у незаконному заволодінні майном підприємства) КК України.

За заявою керівника сільгосппідприємства до ЄРДР також внесено зведення про здійснення шахрайства та підроблення документів з метою незаконного заволодіння майном (ч. 4 ст. 190, ч. 4 ст. 358 КК України).

26 липня Київський райсуд Харкова узяв одного підозрюваного під цілодобовий домашній арешт, а ще 45 обрав запобіжний захід у вигляді часткового нічного домашнього арешту.

30 липня місцевий інформаційний сайт Newsroom оприлюднив відеозвернення Рапоти, в якому той стверджує, що є законним керівником "Маяка", відкидає звинувачення в рейдерстві і називає затримання 46 осіб, яких, за його словами, було найнято для охорони території, незаконним. Рапота також просить прокурора Харківської області Юрія Данильченка об'єктивно розслідувати кримінальне провадження і на час слідства відсторонити від обійманих посад начальника Валківського відділу поліції Ярослава Жидовцева та керівника слідчого відділу Валківського ВП Володимира Стародубцева.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість бойових зіткнень на фронті перевищила 50, ворог відновив високу інтенсивність атак на покровському напрямку - Генштаб

У більшості західних, центральних, південних і Житомирській областях до кінця доби можливі грози зі шквальним вітром

Від початку повномасштабної війни Ахметов спрямував 9 млрд грн на допомогу Україні та українцям

МОН затвердило скорочені освітні програми з українознавчих предметів

Для підготовки Харкова та області до осінньо-зимового періоду буде виділено 4 млрд грн - нарада в Зеленського

Зеленський провів у Харкові нараду щодо оперативної обстановки в регіоні та підготовки до опалювального сезону

СБУ заочно повідомила про підозру Валентину Матвієнко, яка сприяє війні РФ проти України

Студентам на окупованій території та за кордоном дозволять надавати військово-облікові документи до вишів після скасування воєнного стану

Стефанчук заявив про офіційний початок переговорів України та Польщі щодо гарантій безпеки

На будівництво всіх запланованих Генштабом ліній фортифікацій кошти виділено повним обсягом - прем'єр

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА