ua en ru

Гендиректора "Укрвакцини" підозрюють у розтраті 1,5 млн гривень

Гендиректора "Укрвакцини" підозрюють у розтраті 1,5 млн гривень Фото: Андрій Макаренко (УНІАН)

Чиновник перерахував кошти на рахунки двох підприємств за нібито охорону при перевезенні медпрепаратів

Генерального директора держпідприємства "Укрвакцина" підозрюють у розтраті 1,5 млн гривень. Про це йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури Києва.

Відзначимо, гендиректором державного підприємства "Укрвакцина" є Андрій Макаренко.

"За процесуальним керівництвом прокуратури міста Києва слідчими Державної фіскальної служби столиці повідомлено про підозру генеральному директору державного підприємства "Укрвакцина" за фактом розтрати майна в особливо великому розмірі", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, чиновник протягом 2012-2013 років здійснив розтрату держкоштів у розмірі понад 1,5 млн гривень. Чиновник перерахував вказані кошти на рахунки двох приватних підприємств за нібито охорону при перевезенні медпрепаратів.

Наразі посадовцю інкримінують вчинення злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

"Найближчим часом суд розгляне клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення його від займаної посади гендиректора ДП "Укрвакцина", - йдеться у повідомленні.

ГЕНЕРАЛЬНИЙ ДИРЕКТОР ДП «УКРВАКЦИНА» ПІДОЗРЮЄТЬСЯ У РОЗТРАТІ 1,5 МЛН ГРИВЕНЬ БЮДЖЕТНИХ КОШТІВ За процесуальним...

Опубліковано Прокуратура міста Києва 11 квітня 2018 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що екс-директора Луцького хлібокомбінату затримали за підозрою в розтраті майже 60 млн гривень.