Рада ухвалила закон про РРО для детінізації у сфері торгівлі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада ухвалила закон про РРО для детінізації у сфері торгівлі

Казна та Політика
6351
Верховна Рада України прийняла в другому читанні законопроект №1053-1 “Про внесення змін до закону “Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг” щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг”.
Закон підтримали 237 парламентаріїв, з яких два – позафракційні, інші – від фракції “Слуга народу”.
Документом передбачається введення програмних РРО, що надає суб’єкту господарювання право вибирати класичний РРО або програмний РРО в залежності від його потреб і фінансових можливостей.
Також спрощується процедура реєстрації РРО: передбачається проводити її засобами електронного кабінету без подання реєстраційних документів, а тільки шляхом отримання фіскального номера, який ідентифікує програмний РРО, в інформаційній системі контролюючого органу.
Так, передбачається здешевлення процесу застосування РРО за рахунок виключення необхідності отримання еквайрингових послуг, що надаються ЦСО, укладення відповідних договорів, придбання класичного РРО, який в даний час є дорогим.
До другого читання нардепи передбачили, що обов’язкове застосування РРО з 1 січня 2021 року має стосуватися тільки таких видів діяльності: реалізація побутової техніки, лікарських засобів, ювелірних виробів, вживаних товарів у магазинах, діяльність готелів, туристичних агентств, кафе, барів, ресторанів, а також реалізація автозапчастин за переліком уряду.
При цьому для всіх платників єдиного податку другої-четвертої груп застосування РРО не обов’язкове.
Крім того, штрафи для класичних РРО залишили на сьогоднішньому рівні, а для програмних РРО ввели штрафні санкції виключно за нереєстрацію розрахункової операції на сервері контролюючого органу.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас