14:56 11.02.2021

ЄК нагадує, що в разі реалізації "Північний потік-2" має відповідати європейському законодавству

1 хв читати
ЄК нагадує, що в разі реалізації "Північний потік-2" має відповідати європейському законодавству

Європейська Комісія не коментує висловлювань президента Німеччини Франка-Вальтера Штайнмаєра про те, що газопровід "Північний потік-2" є компенсацією Росії за події часів Другої світової війни, але нагадує, що в разі його реалізації компаніям доведеться працювати в рамках європейського законодавства.

Так прокоментувала у четвер у Брюсселі відповідні висловлювання німецького президента і критику з боку посла України в Німеччині Андрія Мельника, що послідувала за ними, представник Європейської Комісії Набіла Массралі (Nabila Massrali).

"Цей проект не перебуває в рамках поставлених нами цілей. "Північний потік-2" - це проект групи приватних компаній, і ми не можемо перешкоджати їм у будівництві, і уряд Німеччини з цим погоджується. У разі, якщо компанії завершать будівництво газопроводу, вони мають знати, що їм доведеться працювати у відповідності до європейського законодавства. Це те, що ми можемо зробити на європейському рівні", - констатувала вона.

При цьому Массралі знову повторила позицію Європейської Комісії, яка полягає в тому, що Брюссель вважає, що "Північний потік-2" "не призведе до диверсифікації постачань енергетичних ресурсів до Європейського Союзу, а саме це - одна з цілей нашого Енергетичного союзу".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА