20:52 14.03.2020

"Слуга народу" обговорює ініціативу з консультативної ради в ТКГ - з'явилося "звернення до тих, хто звернулися"

3 хв читати
"Слуга народу" обговорює ініціативу з консультативної ради в ТКГ - з'явилося "звернення до тих, хто звернулися"

Група народних депутатів України фракції "Слуга народу" виступила з відповіддю на заяву щодо рішення Тристоронньої контактної групи про створення Консультативної ради, поширену частиною фракції в соцмережі Facebook 13 березня.

"Нам не дуже зрозуміла позиція наших колег, які, не розібравшись до кінця в програмі з реінтеграції Донбасу і домовленостей в Мінську, виходять у публічний простір зі зверненнями. Рано чи пізно в окупованій частині Луганської та Донецької областей відбудуться вибори, і виборці Луганщини та Донеччини зроблять свій демократичний вибір із місцевих кандидатів, які не брали участі в організації незаконного референдуму і не були причетними до незаконних військових формувань. І для початку, правильним було б обговорити критерії відбору цих кандидатів. І що виходить, навіть обрати 10 представників із вихідців з Луганська і Донецька виявляється "зрада зрадна"?", - зазначається в заяві у відповідь.

Текст відповідної заяви розмістили на своїх сторінках в Facebook заступник голови фракції Максим Ткаченко, член комітету з питань освіти, науки та інновацій Володимир Воронов, заступник голови комітету з прав людини, деокупації і реінтеграції тимчасово окупованих територій Руслан Горбенко і голова підкомітету з питань прав і свобод осіб, які проживають на тимчасово окупованих територіях України і внутрішньо переміщених осіб Олексій Кузнєцов.

Депутати зазначають, що є переселенцями з Луганська і "були всередині ситуації".

"Всі ми стали депутатами Верховної Ради, завдяки довірі наших виборців, які проголосували за президента України Володимира Зеленського та політичну силу "Слуга народу". Головним пріоритетом програми президента було - досягнення миру на сході України", - підкреслюють у заяві.

На думку депутатів, Консультативна рада може стати майданчиком, на якому зможуть виступити представники населення окупованих територій, які з різних причин були змушені залишитися, але не мають відношення до розв'язування війни і порушення територіальної цілісності України.

"Для процесу миротворчості завжди має бути діалог. І вести цей діалог повинні люди, які розуміють один одного. А бажання всіх і вся "сісти за стіл переговорів і радити "на вухо" навіть підозріло", - підкреслюється в заяві.

Депутати закликають цінувати людей і їх права і не робити висновків, не володіючи достатнім обсягом інформації.

Як повідомлялося, 13 березня група нардепів фракції "Слуга народу" розповсюдила в соцмережі Facebook заяву, в якій звернулася до президента України Володимира Зеленського з вимогою не допустити запуску Консультативної ради з участю представників України та ОРДЛО. У заяві депутати нагадали, що відповідно до положень закону України "Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях в Донецькій і Луганській областях" №2268 від 2018 року Російська Федерація здійснює тимчасову окупацію територій в Донецькій і Луганській областях, а отже, переговори з так званими "ЛНР", "ДНР" і ОРДЛО не можуть вестися ні в якій формі.

Нардеп Дмитро Гурін оприлюднив посилання на розширений список депутатів, які підписали звернення. Його підписали кілька десятків нардепів, збір підписів триває.

У протоколі засідання ТКГ 11 березня зазначається, що рішення ТКГ про заснування Консультативної ради планують підписати 25 березня 2020 року після консультацій з представниками ОБСЄ, Франції та Німеччини. До складу ради повинні будуть входити з правом вирішального голосу по 10 представників від України, 10 - від ОРДЛО, а також по одному представнику з правом дорадчого голосу від ОБСЄ, РФ, Німеччини та Франції за їхньої згоди.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Туреччина підтримала надання Україні зброї, але виключила участь НАТО у війні

Китай підтвердив відмову брати участь у Глобальному саміті миру і заявив, що буде "продовжувати на власний розсуд просувати мирні переговори"

Санкції країн G7 і ЄС проти РФ і КНДР за постачання зброї були скоординованими

МЗС України засудило недружні заяви прем'єр-міністра Грузії про Революцію гідності

Соцопитування: лише 29% опитаних українців довіряють Раді, громадяни хочуть, щоб парламент більше опікувався питаннями оборони та безпеки

У складі нової Єврокомісії Угорщина не отримає портфеля з питань розширення та політики сусідства - ЗМІ

Грузинський закон про іноагентів суперечить цінностям ЄС і викликає жаль у Євросоюзі - заява

Стефанчук: Згідно з Конституцією Зеленський буде президентом до вступу на посаду новообраного президента

Рада ЄС оголосила пріоритети Євросоюзу у сфері безпеки й оборони, серед головних цілей – підтримка України

Стефанішина обговорила зі Столтенбергом очікування і підготовку до майбутнього саміту НАТО у Вашингтоні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА