ua en ru

Активи "Газпрому" в Нідерландах заарештовано для виплати "Нафтогазу" 2,6 млрд доларів

Активи "Газпрому" в Нідерландах заарештовано для виплати "Нафтогазу" 2,6 млрд доларів Фото: "Газпром" (УНІАН)

Активи заарештували для виконання рішення Стокгольмського арбітражу

У Нідерландах арештували активи російської компанії "Газпром" для виплати НАК "Нафтогаз України" 2,6 млрд доларів за рішенням Стокгольмського арбітражу. Про це йдеться в повідомленні прес-служби "Нафтогазу" в Twitter.

"Суд заарештував голландські активи "Газпрому" для виплати "Нафтогазу" 2,6 млрд доларів за рішенням Стокгольмського арбітражу", - йдеться в повідомленні.

У "Нафтогазі" також підкреслили, що компанія використає всі доступні законні засоби та інструменти, щоб домогтися виконання рішення суду і отримати від "Газпрому" всю суму.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Швейцарія вже вжила заходів стосовно "Газпрому" на вимогу "Нафтогазу".

"Компанія підтверджує факт звернення до швейцарських судів з вимогою примусового стягнення коштів, і швейцарська влада вже вжили заходів щодо активів "Газпрому" на території країни", - повідомили в НАК.

Відзначимо, раніше Стокгольмський арбітраж частково задовольнив вимоги "Нафтогазу" в суперечці з "Газпромом" і зобов'язав заплатити українській компанії 4,63 млрд доларів за недопоставку газу по транзитному договору. У той же час арбітраж зобов'язав "Нафтогаз" виплатити 2 млрд доларів за вже поставлений газ, тому суму зобов'язань російської сторони скоротили до 2,6 млрд.