11:52 18.12.2020

Туреччина відіграє важливу роль у системі збереження стабільності та безпеки в Чорноморському регіоні - Шмигаль

2 хв читати
Туреччина відіграє важливу роль у системі збереження стабільності та безпеки в Чорноморському регіоні - Шмигаль

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль вважає, що одним із пріоритетних напрямів українсько-турецької взаємодії має стати ситуація з питань безпеки в Чорноморському регіоні.

Як повідомляє прес-служба Кабінету Міністрів України, Шмигаль провів зустріч із міністром закордонних справ Турецької Республіки Мевлютом Чавушоглу та міністром оборони Туреччини Хулусі Акаром.

Сторони обговорили питання двосторонньої співпраці, міжнародної політики та співробітництва у сфері оборони та безпеки. Прем'єр-міністр України привітав проведення консультацій на рівні керівників зовнішньополітичних і оборонних відомств України і Турецької Республіки у форматі "квадрига", що, за його словами, свідчить про особливий характер партнерства між країнами.

Шмигаль також наголосив, що Туреччина є надійним партнером України і відіграє важливу роль у системі збереження стабільності та безпеки в Чорноморському регіоні.

"Одним із пріоритетних напрямів українсько-турецької взаємодії має стати безпекова ситуація в Чорноморському регіоні. Адже саме стабільність і безпека є запорукою успішного розвитку ділових контактів і міжнародної торгівлі в цілому", - зазначив Шмигаль.

Прем'єр-міністр висловив сподівання, що тематика деокупації Криму і Донбасу залишатиметься у фокусі уваги двосторонньої співпраці України і Туреччини, а також подякував Туреччині за готовність взаємодіяти в межах Кримської платформи.

Під час зустрічі Шмигаль наголосив, що одним із найважливіших питань порядку денного двосторонніх відносин України і Туреччини є завершення переговорів про укладення договору про вільну торгівлю.

"Упевнений, що збільшення річного товарообігу між нашими країнами щонайменше до $10 млрд є хорошою метою для розширення нашого економічного співробітництва", - зазначив прем'єр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА