RU
 

Нетаньяху також відмовився їхати на Мюнхенську конференцію

Українська служба DW,  11 лютого 2019, 07:47
0
289
Нетаньяху також відмовився їхати на Мюнхенську конференцію
Фото: Getty Images/AFP
Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху

На Мюнхенській конференції не дорахуються кількох гостей-високопосадовців. Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху також не приїде на форум до Німеччини.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху відмовився брати участь у Мюнхенській конференції з безпеки. Про це в неділю, 10 лютого, заявив речник конференції, повідомляє агенція dpa.

За словами представника конференції, відмова з боку очільника ізраїльського уряду була зроблена понад тиждень тому - невдовзі після того, як голова Мюнхенської конференції Вольфґанґ Ішинґер (Wolfgang Ischinger) оголосив про участь Нетаньяху. Про причини відмови речник конференції не повідомив.

У той же час речник Нетаньяху заявив, що ізраїльська сторона ніколи офіційно не заявляла про участь очільника їхнього уряду в Мюнхенській конференції. Замість цього в офісі Нетаньяху тиждень тому заявили, що прем'єр 13-14 лютого візьме участь у конференції, присвяченій ситуації на Близькому Сході, що відбудеться у Варшаві.

Нетаньяху - ще один гість-високопосадовець, який відмовився брати участь у Мюнхенській конференції. 7 лютого президент Франції Еммануель Макрон також відмовився їхати на конференцію. У Єлисейському палації пояснил відмову тим, що Макрон хоче сконцентруватися на діалозі з громадянами на тлі протестів "жовтих жилетів" і скасував взагалі всі закордонні поїздки на найближчий час.

Нагадаємо, організатори Мюнхенської конференції з безпеки, яка відбудеться 15-17 лютого, очікують цього року рекордної кількості учасників-високопосадовців. Серед 500 гостей форуму, за інформацією на даний момент, буде 40 глав держав і урядів та 100 міністрів.

Джерело: Українська служба DW


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: конференціяМюнхенНетаньяху
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі