Міжбанк: четвер стане найдинамічнішим днем цього тижня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: четвер стане найдинамічнішим днем цього тижня

Валюта
1165
Четвер стане найдинамічнішим днем ​​цього тижня на валютному ринку, а обсяги операцій на міжбанку за нашими прогнозами будуть в межах до $290 млн при здійсненні до 630 угод і більше.
Основною причиною “порушення” ринку буде майбутнє завершення місяця. П’ятниця буде останнім робочим днем ​​травня і більшість фіндиректорів великих компаній не буде залишати на неї основні операції з завершення звітного періоду, а зроблять основні угоди сьогодні. За цією ж логікою чинитимуть і більшість невеликих клієнтів, хто вже працює на ринку.
Поступово змінюється і структура основних покупців і продавців на торгах. Знижується питома вага аграріїв – вони завершують фінансування своїх основних витрат на посівну і тепер все менше будуть продавати валюти під поточну діяльність, а пік виплат відшкодувань ПДВ (фактично будуть йти весь цей тиждень) дозволяє їм мати гривню для роботи і без продажу валютної виручки. Зростає серед продавців частка металургів і хіміків. Їхні виробничі цикли щодо рівномірні в часі, а зниження цін на газ дозволяє хімікам досить активно нарощувати свої обсяги продукції і експортну виручку.
Змінюється і склад покупців – знову зростає частка імпортерів енергоносіїв (бензин і нафта дорожчають на міжнародних ринках і потрібно більше валюти для їх оплати, та й споживання почало зростати після послаблень карантину). Почали оживати і великі постачальники товарів народного споживання і продуктів харчування. У населення звичайно немає великого приросту доходів (в основному їх падіння або “заморожування”), але в цілому за останній тиждень спостерігається певне зростання попиту на товари (позначається вихід з карантину цілих галузей).
Фактори завершення місяця і продовження відшкодувань ПДВ експотерам будуть основними драйверами валютного ринку сьогодні.
Коррахунки банків (на ранок 51,8 млрд гривень) майже “замерзли” в цих межах усі дні цього тижня і не впливають на поведінку учасників торгів. Також за останні два дні досить стримані в своїх операціях нерезиденти, що теж не особливо хвилює міжбанк.
Можливим “провокатором” для курсу міг би стати готівковий ринок, позаяк періодично виникають перекоси між готівкою і безготівковими котируваннями. Але за останні три дні найбільші фінансові компанії-оператори цього сегменту валютного ринку не відзначають особливої ​​активності громадян у скупці валюти, а ось її здача населенням залишається на тому ж рівні. Тож особливої ​​загрози для розгойдування курсу – поведінка обмінників теж зараз не становить.
Як і всі дні цього тижня ринок буде повністю залежний від курсових завдань і поведінки великих гравців.
За прогнозами Finance.ua, 28 травня коридор по долару на міжбанку буде в межах 26,80-27,05 гривень.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 26,95 / 26,97
євро – 29,60 / 29,63
російський рубль – 0,3777 / 0,3782
🎬 Дізнавайтеся першими про валютні коливання на YouTube-каналі Finance.ua
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас