19:21 19.10.2018

Розвиток відносин з Україною залишається однією з ключових тем зовнішньої політики ФРН

2 хв читати
Розвиток відносин з Україною залишається однією з ключових тем зовнішньої політики ФРН

Розвиток відносин з Україною залишається однією з ключових тем зовнішньої політики Німеччини, повідомив державний секретар Федерального міністерства закордонних справ Німеччини Вальтер Лінднер під час зустрічі з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним у Києві в п'ятницю.

"Міністр П.Клімкін подякував німецькій стороні за фінансову та технічну підтримку, яка надається нашій країні, зокрема, за продовження мандата Спеціального уповноваженого з питань децентралізації та належного управління Георга Мільбрадта", - повідомила прес-служба МЗС України.

Український міністр підкреслив зростання активності німецького бізнесу в Україні, що свідчить про довіру реформам, які впроваджуються українським урядом. Окремо закликав німецьку сторону підсилити фінансову підтримку в розвитку малого і середнього підприємництва в країні.

"Державний секретар МЗС ФРН, у свою чергу, підкреслив важливість реформ в Україні в контексті підтримки макроекономічної стабільності та створення сприятливих умов для іноземного бізнесу. В.Лінднер окремо відзначив прогрес в реалізації домовленостей в рамках незв'язаного фінансового кредиту обсягом 500 млн євро і поінформував про намір німецької сторони розширити рамкові умови подальшого фінансування", - йдеться в інформації.

В українському МЗС повідомили, що В.Лінднер знаходиться в Україні на чолі делегації державних секретарів шести міністерств. Починаючи з 2014 року, це вже четвертий візит державних секретарів Німеччини в Україну, спрямований на підтримку прямого діалогу з профільними міністерствами. Нинішній візит здійснюється в рамках підготовки до візиту в Україну Федерального канцлера Німеччини Ангели Меркель.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА