АНБ виявило критичну уразливість у Windows 10 і Windows Server 2016 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АНБ виявило критичну уразливість у Windows 10 і Windows Server 2016

Фондовий ринок
1801
Агентство національної безпеки США (АНБ) виявило серйозну уразливість у Windows 10, яка може призводити до стеження за користувачами або серйозним витокам даних. Надалі ці відомості були передані корпорації Microsoft.
Агентство АНБ підтвердило, що вразливість зачіпає операційні системи Windows 10 і Windows Server 2016. Уразливість було виявлено ​​в компоненті Windows, званому crypt32.dll, який обробляє «функції сертифікатів і криптографічних повідомлень». Експлойт в цій області може вплинути на перевірку справжності на настільних комп’ютерах і серверах з Windows, на конфіденційні дані в браузерах Microsoft Internet Explorer і Edge і на багато сторонніх додатків. Хакери також можуть використовувати уразливість для підробки цифрових підписів, роблячи шкідливі програми схожими на законне програмне забезпечення.
Microsoft присвоїла цій вразливості другий за значимістю рівень і оперативно підготувала оновлення для операційних систем Windows 10, Windows Server 2016 і Windows Server 2019. Компанія закликає користувачів оперативно встановити оновлення, щоб убезпечити свої системи.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас