RU
 

Спільник терориста в Манчестері отримав довічний термін

Корреспондент.net,  20 серпня 2020, 18:15
0
258
Спільник терориста в Манчестері отримав довічний термін
Фото: thenational.ae
Підсудний заперечував свою допомогу в плануванні теракту на Манчестер Арені

Слідчі встановили, що Хашим Абеді допомагав своєму братові добувати, купувати, складувати і перевозити компоненти для бомби.

 
Уродженець Манчестера 23-річний Хашим Абеді засуджений до позбавлення волі, мінімум, на 55 років за допомогу старшому братові Цалмунни Абеді, який влаштував теракт на концерті в Манчестері в 2017 році. Про це в четвер, 20 серпня, повідомив британський телеканал Sky News.
 
 
Слідчі встановили, що Хашим Абеді допомагав своєму братові добувати, купувати, складувати і перевозити компоненти для бомби, використовуючи ряд телефонів, транспортних засобів і адрес при підготовці до теракту.
 
Хашим Абеді народився і виріс у Манчестері, за місяць до вибуху поїхав до Лівії, де був заарештований через кілька годин після теракту та екстрадований до Великої Британії.
 
Він заперечував свою допомогу в плануванні теракту на Манчестер Арені, але був визнаний винним у вбивстві, замаху на вбивство і змові з метою здійснення теракту.
 
"Хоча Салман Абеді був безпосередньо відповідальний за теракт - зрозуміло, що підсудний брав невід'ємну участь у плануванні. Мотивація для них полягала в просуванні ідеології ісламізму. Підсудний повинен чітко розуміти, що мінімальний термін, який він має відбути, становить 55 років. Можливо, його ніколи не випустять на свободу", - сказав суддя Бейкер.
 
Нагадаємо, 22 травня стався вибух у Манчестері на стадіоні, де проходив концерт американської співачки Аріани Гранде. За останніми даними, загинули 22 людини, ще 59 постраждали. Відповідальність за теракт взяла на себе ІД.
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: терактТерроризмтеррористытеррористМанчестерсмертник
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі