Через карантин зупинили роботу близько 700 тисяч підприємців, які дають роботу 4 млн осіб — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через карантин зупинили роботу близько 700 тисяч підприємців, які дають роботу 4 млн осіб

Особисті фінанси
5976
Через карантин зупинили роботу близько 600-700 тисяч підприємців, малих підприємств сфери послуг, закладів сфери освіти, які дають роботу 3,5-4 млн осіб.
Таку оцінку озвучив президент Торгово-промислової палати України Геннадій Чижиков, повідомляє прес-служба організації.
«На щастя, в 95% випадків підприємці можуть домовитися з власниками орендованих приміщень про умови роботи, тому що орендодавці та орендарі взаємозалежні. Цьому сприяє, в тому числі, визнання карантину форс-мажором на законодавчому рівні. У тих випадках, коли сторони не можуть домовитися, торгово-промислові палати видають сертифікати про факт форс-мажору, з якими підприємці можуть захищати свої інтереси в суді», – сказав Геннадій Чижиков.
«Зараз дуже актуальне питання відстрочки у погашенні банківських кредитів, виданих підприємцям, незастосування штрафів і пені за затримку виплат. Для пошуку рішення потрібен діалог банків і Національного банку. Торгово-промислова палата буде вносити цю пропозицію в законопроект по комплексу більш широких заходів підтримки бізнесу, робота над яким зараз триває», – додав Геннадій Чижиков.

Довідка Finance.ua:

  • У Державній службі розповіли про виплати безробітним під час карантину. На період карантину задля запобігання поширенню коронавірусу COVID-19 офіційно зареєстрованим безробітним збережуть відповідні виплати:
  • для осіб, виплати яким призначаються з урахуванням заробітної плати та страхового стажу, мінімальний розмір допомоги по безробіттю буде збільшено до 1 800 гривень (зараз – 1 630 грн);
  • для осіб, виплати яким призначаються без урахування заробітної плати та страхового стажу, мінімальний розмір допомоги по безробіттю буде збільшено до 650 гривень (зараз – 610 грн).
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас