День фінансів, 15 липня: бонди «Нафтогазу», техогляди на СТО, життя без жетонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 15 липня: бонди «Нафтогазу», техогляди на СТО, життя без жетонів

395
Понеділок, 15 липня, приніс новини, до яких (про всяк випадок) краще підготуватися:
Підготовка до техоглядів. Уряд продовжує активну підготовку до запуску в Україні повноцінної системи технічного контролю автомобілів. Хоча точної дати запуску обов’язкового огляду для всіх поки що немає, до 2022 року Україна зобов’язана повернути малоприємну для автолюбителів процедуру. Чиновники ведуть активну підготовку до запуску системи. Базова ідея полягає в тому, щоб віддати функції проведення техогляду всім охочим СТО.
Облігації «Нафтогазу». Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» розміщує п’ятирічні єврооблігації на 600 млн євро під 7,125% і трирічні єврооблігації на 335 млн дол. під 7,375%. За даними Refinitiv IFR (Іnternational financing review), попит на облігації в доларах перевищив 850 мільйонів, в євро – перевищив 1,5 мільярда євро.
Життя без жетонів. Київ почав відмовлятися від жетонів. З 15 липня на двох станціях столичного метрополітену їх вже не продаватимуть і не прийматимуть. На станціях працюватимуть тільки сучасні засоби оплати. Планується, що повністю жетон буде поступово виведений з обігу до 30 жовтня 2019 року.
Зарплати стрімко зростають. Зупиніться! Для України зараз дуже важливо зупинити стрімке зростання мінімальної заробітної плати, а також підвищення зарплат в державному секторі, до завершення реформування в економіці. Так вважають у Світовому банку. Якщо цього не зробити, запевняють у фінустанові, чистий економічний ефект буде негативним: обмежена кількість населення виграє від збільшення своїх доходів, тоді як решта економічних агентів постраждають.
Якщо за кордон. На авто. З українськими водійськими правами можна подорожувати по Туреччині, Ізраїлю і ще в 87 країнах, які підписали 1968 року Віденську конвенцію «Про дорожній рух». Але є країни, де, крім звичайних водійських прав, потрібно брати ще і Міжнародне посвідчення водія. Наприклад, Кіпр. МВС розробило онлайн-сервіс, який дозволяє перевірити, які документи потрібні для поїздки на власному авто за кордон.
У “Слуги народу” 97,5, а у Гройсмана – 72,2. Йдеться про надходження на рахунки партій. ЦВК оприлюднила більшу частину проміжних фінансових звітів політичних партій за виборчу кампанію. Виявляється, на виборчу кампанію політпартії вже зібрали понад 568 мільйонів гривень. І це ще неповна сума, оскільки кілька партій ще не розмістили свої звіти. ТОП партій за надходженням коштів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас