Роботу топ-держслужбовців оцінюватимуть по-новому — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Роботу топ-держслужбовців оцінюватимуть по-новому

Казна та Політика
539
Кабінет Міністрів України передбачив процедуру оцінювання роботи державних службовці категорії А, — відповідне рішення було ухвалено на засіданні в середу.
«Сьогодні на засіданні уряду затвердили важливе для формування держслужби розпорядження. Ми дали старт оцінці топ-службовців, яка пройде вперше і пройде вже в наступному місяці. Держслужбовці категорії А — це державний секретар Кабінету Міністрів України та його заступники, державні секретарі міністерств, керівники центральних органів виконавчої влади та їх заступники», — написав міністр Кабміну Олександр Саєнко на своїй сторінці в соцмережі Facebook.
За його словами, це рішення — важливий елемент реформи системи держуправління, оскільки дозволяє змістити фокус з процесу на результат. «Важливо не як довго ти просидів за столом або скільки нарад провів, а якого суспільно важливого результату досяг», — підкреслив міністр.
О. Саєнко зазначив, що результати проведеного оцінювання будуть розглянуті на засіданні уряду.
За словами голови Національного агентства з питань державної служби Костянтина Ващенка, раніше для цієї категорії держслужбовців були визначені конкретні завдання і показники, а тепер буде підбито підсумок їх роботи, представлені відповідні звіти та їх оцінка. «В результаті кожен держслужбовець зможе отримати одну з оцінок: “відмінно” — якщо всі завдання KPI (ключові показники ефективності) досягнуті повністю, добре — якщо в цілому робота зроблена, але є зауваження, ну і негативна оцінка, якщо жодне із завдань, жоден КРІ не був реалізований», — додав він на брифінгу після засідання уряду.
К. Ващенко зазначив, що при негативній оцінці буде повторне оцінювання через деякий час, після чого буде ухвалюватися рішення щодо конкретного держслужбовця. При високих оцінках передбачено преміювання.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас