08:12 07.07.2020

Командувач ВМС України Неїжпапа перебільшив ймовірність загрози від військ РФ з боку окупованого Криму

2 хв читати
Командувач ВМС України Неїжпапа перебільшив ймовірність загрози від військ РФ з боку окупованого Криму

Командувач об'єднаних сил Збройних сил України Сергій Наєв зазначає, що командувач Військово-морських сил ЗСУ контр-адмірал Олексій Неїжпапа перебільшив ймовірність загрози від військ Російської Федерації з боку тимчасово окупованого Криму.

"Командувач Військово-морських сил Збройних сил України, адмірал Неїжпапа, який недавно був призначений, давав інтерв'ю регіональному ЗМІ, і, за його розуміння, він сказав, як він це бачив, не маючи стовідсоткових відомостей про розвиток ситуації на Таврійському напрямку. До його слів можна ставитися так, що наразі вони були перебільшені, виходячи з тієї обстановки, яка є станом на сьогодні", - сказав він в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV в понеділок увечері.

Наєв зазначив, що нині немає безпосередньої загрози вторгнення військ Російської Федерації на територію України, зокрема, на Таврійському напрямку. Він підкреслив, що головнокомандувач ЗСУ і начальник Генерального штабу отримують всю необхідну розвідувальну інформацію.

Як повідомлялося, командувач ВМС Неїжпапа раніше в інтерв'ю одеському інтернет-сайту "Думская.net" заявив, що Військово-морські сили ЗСУ готуються до повномасштабної військової конфронтації з Росією.

"Ми готуємося до повномасштабної військової конфронтації, розуміючи, що якщо така станеться, то, на жаль, це буде багато втрат - і наших воїнів, і цивільного населення. Багато зараз цього не розуміють, хоча в країні сьомий рік йде війна", - сказав він в інтерв'ю.

На питання про те, чи розглядає він варіант, при якому російські війська спробують прорватися з Криму на південь Херсонської області, щоб дати можливість пустити воду з Дніпра в Північно-Кримський канал, Неїжпапа відповів, що "не виключає таких дій з боку Російської імперії".

"Ми готуємося. Все розповісти не можу, але ось вам маленький факт. Дальність ракетного комплексу "Нептун" дозволяє застосовувати його з материкової України на підходах до Севастополя. Ось там і подивимося", - додав він.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чубаров: Мартиненко розумів прагнення кримськотатарського народу до відновлення своїх прав

Гройсман: Мартиненко - Людина з великої літери

Понад 10 наземних роботизованих комплексів вітчизняного розроблення допущено до експлуатації в Міноборони України з початку року

Генштаб ЗСУ: Найбільша активність ворога спостерігається на покровському та куп'янському напрямках

У Миколаєві відкрився Центр рекрутингу української армії

У Новодмитрівці на Херсонщині через скидання вибухівки постраждали двоє чоловіків - ОВА

Зеленський: ціную готовність Австралії бути на Саміті миру

Російські війська вночі обстріляли Краматорськ, пошкоджені понад 20 будинків, поранений місцевий житель - Донецька ОВА

МЗС презентувало першу в історії Комунікаційну стратегію "Україна - держави Латинської Америки і Карибського басейну"

Україна й Чилі поглиблюють співпрацю для повернення викрадених РФ українських дітей

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА