RU
 

Японія відмовилася від розміщення американської ПРО

Корреспондент.net,  25 червня 2020, 07:39
0
318
Японія відмовилася від розміщення американської ПРО
Рада національної безпеки Японії прийняла рішення щодо ПРО США

Рішення обумовлене загрозою падіння розгінного ступеня ракети за межами військової бази, в тому числі й існуючим ризиком для житлових кварталів у префектурах Ямагуті і Акіта.

Влада Японії вирішила відмовитися від плану із розгортання в країні комплексів протиракетної оборони (ПРО) американського виробництва Aegis Ashore. Про це сказав на нараді з питань безпеки правлячої Ліберально-демократичної партії міністр оборони Японії Таро Коно, повідомляє Kyodo в четвер, 25 червня.

За словами міністра, відповідне рішення було прийнято за підсумками засідання Ради національної безпеки на чолі з прем'єр-міністром Японії Сіндзо Абе.

"Після обговорення в (Раді національної безпеки) ми прийняли рішення скасувати розміщення ПРО в префектурах Ямагуті і Акіта", - заявив Коно в середу на зборах законодавців Ліберально-демократичної партії.

Раніше в червні Таро Коно анонсував призупинення програми розгортання комплексів в префектурах Акіта і Ямагуті. Він зазначав, що таке рішення було обумовлено загрозою падіння розгінного ступеня ракети за межами військової бази, в тому числі й існуючим ризиком для житлових кварталів. Для коригування цього недоліку потрібні додаткові кошти і час.

Тепер же Коно сказав, що міністерству оборони було важко вибрати альтернативні місця для двох батарей Aegis Ashore.

Японія прийняла рішення про розміщення комплексів Aegis Ashore на території країни в кінці 2017 року. Дане рішення було обумовлене необхідністю прикриття території країни від можливої ​​ракетної атаки з боку КНДР. Передбачалося, що комплекси будуть введені в країну у 2025 фінансовому році.

Нагадаємо, щорічно Японія платить США $2 млрд за перебування на території країни 54 тисяч американських військовослужбовців. В цю ціну входить функціонування американської бази на острові Окінава, а також обслуговування кораблів Сьомого флоту. Президент США Дональд Трамп вирішив цю суму недостатньою, і хоче, щоб японці виплачували Вашингтону $8 млрд на рік.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: СШАЯпонияПРОракетаракеты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі