День фінансів, 26 червня: про цінність гривні, заокруглення чеків і допомогу від ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 26 червня: про цінність гривні, заокруглення чеків і допомогу від ЄС

541
У вівторок, 26 червня. Коли важлива кожна копійка:
З липня в Україні почнуть округляти чеки при розрахунку готівкою. З 1 липня підприємства торгівлі і сфери послуг в разі відсутності монет дрібних номіналів будуть робиити заокруглення загальних в чеку сум розрахунків готівкою за товари. Застосування цих правил, як вказують в НБУ, спростить щоденні розрахунки громадян і дасть можливість скоротити витрати держави на карбування і забезпечення грошового обігу понад 90 млн грн на рік.
Цінність гривні істотно знизилася з 1996 року. Національний банк констатує, що купівельна спроможність національної валюти з 1996 року знизилася в 14 разів.
Без валютного рабства: деталі купівлі валюти за новими правилами. Ухвалений парламентом закон про валюту суттєво спростив процедуру вивезення заощаджень за межі України, замінивши для громадян дозвільну процедуру на звичайне повідомлення. Фінансовий аналітик Віталій Шапран роз’яснив нові правила купівлі та продажу валюти.
ЄС остаточно затвердив мільярд євро допомоги для України. Після сьогоднішнього рішення Європейська комісія, консультуючись із Радою ЄС, підготує меморандум про надання допомоги. Меморандум потребує ратифікації українського парламенту.
Гройсман: Плануємо вивести з тіні 100 млрд гривень. Про це повідомив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. За його словами, на сьогодні ще десятки мільярдів гривень перебувають в тіні через контрабанду на митниці.
В НБУ назвали головну загрозу втрати траншу МВФ. Глава ради Нацбанку Богдан Данилишин повідомив, що на сьогоднішній день Україна виконала всі вимоги Міжнародного валютного фонду за винятком однієї.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас