07:18 05.11.2020

Байден перемагає в "хиткому" штаті Мічиган - прогноз ЗМІ

2 хв читати
Байден перемагає в "хиткому" штаті Мічиган - прогноз ЗМІ

Кандидат в президенти США від Демократичної партії Джо Байден перемагає в "хиткому" штаті Мічиган, отримавши ще 16 голосів членів колегії вибірників, прогнозують телеканали CNN і NBC News.

За останніми даними, в цьому штаті за Байдена проголосували 2 672 896 осіб (49,8%), за чинного президента Дональда Трампа - 2 611 659 (48,6%), підраховано 97% голосів.

Таким чином, наразі Байден отримує 264 голоси вибірників із необхідних 270, при цьому чинний президент США Дональд Трамп - 214.

Згідно з даними телеканалів CNN і NBC News, у Байдена зараз 253 голоси.

Раніше штаб Трампа зажадав перерахувати голоси у Вісконсині, який вважається одним із ключових для загальної перемоги на президентських виборах. У заяві повідомляється про порушення в деяких округах Вісконсину, які викликають серйозні сумніви в достовірності результатів.

Крім того, передвиборний штаб президента США звернувся до суду в зв'язку зі спробами демократів приховати процес підрахунку голосів в штаті Пенсильванія від спостерігачів-республіканців.

У США в разі невеликого розриву між учасниками президентських перегонів дійсно кандидат може зажадати перерахунку голосів.

Без Мічигану або Вісконсину Трампу може не вистачити необхідних 270 голосів вибірників для загальної перемоги.

Президентські вибори в США проходять за двоступеневою системою: після всенародного голосування відбувається голосування колегії вибірників від кожного з 50 штатів і округу Колумбія, які віддають свої голоси відповідно до того, як проголосувала більшість виборців в їх штаті. Для перемоги на виборах одного з кандидатів необхідно набрати мінімум 270 голосів вибірників.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА