12:14 31.03.2018

Навчально-тренувальний центр домедичної допомоги відкрився в Київській області за підтримки представництва НАТО і посольства Румунії

1 хв читати

На базі Національної академії внутрішніх справ (село Віта-Поштова, Київська область) відкрився навчально-тренувальний центр домедичної допомоги, в якому будуть навчатися співробітники Нацполіції і Держслужби з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", центр відкрито за підтримки представництва НАТО в Україні та посольства Румунії, всі інструктори пройшли курс спецпідготовки в міжнародному центрі парамедицини U. S. M. R. D.

Виступаючи на церемонії відкриття глава представництва НАТО в Україні Александер Вінніков зазначив, що допомога у відкритті центру була надана в рамках програми Альянсу "Наука заради миру".

"Україна входить до цієї програми з 1991 року, але з початком російської агресії вона стала найбільшим її бенефіціаром. Зараз є 43 ініціативи в рамках програми "Наука заради миру" з Україною", – зазначив він.

У свою чергу міністр внутрішніх справ Арсен Аваков наголосив, що випускники центру домедичної допомоги отримуватимуть сертифікат державного зразка.

"Тут навчать найважливішої функції – врятувати себе і товариша під час виникнення надзвичайної ситуації. Кожен службовець Нацполіції, ДСНС, а в подальшому і прикордонники, і службовці Нацгвардії матимуть такі знання і такий сертифікат", – зазначив А.Аваков.

Під час церемонії також були вручені сертифікати 75-ти рятувальникам і поліцейським, які вже пройшли 48-годинний курс домедичної допомоги.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна найближчими днями отримає перші снаряди в рамках ініціативи Чехії

Окупанти наростили інтенсивність атак майже по всій лінії фронту

Щоденні атаки росіян Харкова доводять їхню мету стерти з лиця землі друге за величиною місто в Україні, тому потрібна сучасна зброя

Зеленський: Україна очікує на Саміті миру присутності різних держав, націй і континентів, щоб кожен міг проявити своє лідерство в захисті спільних цінностей

Зеленський і Монтенегру обговорили підготовку Саміту миру та кроки щодо наближення завершення вторгнення РФ в Україну

Загинув місцевий житель с. Гаврилівка на Херсонщині внаслідок ворожого обстрілу

У Торецьку в результаті скинутих ворогом трьох авіабомб загинули двоє людей і троє дістали поранення - голова ОВА

Міноборони України не планує розсилати повістки через застосунок "Резерв+"

У Запоріжжі вирішили скасувати безкоштовний проїзд у міському електротранспорті

ВАКС обрав Смирнову запобіжний захід у вигляді застави 10 млн грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА